debrecen

2020.04.21. 16:08

Nincs koronavírusos beteg az idősotthonokban

A polgármester szerint a tesztelések mellett a hangsúly továbbra is az izoláción van.

Fotó: Kiss Annamarie

„Örömmel jelenthetem, hogy az elmúlt napokban elvégzett tesztelések alapján nincs koronavírus-fertőzött a debreceni önkormányzat által fenntartott idősotthonokban”

- tájékoztatott Papp László polgármester a Pallagi úti idősek otthona előtt megtartott keddi sajtótájékoztatón. Emlékeztetett, a most megérkezett teszteket húsvét előtti nagycsütörtökön indították el.

– A teszteléssel nemcsak az egészségügyi állapotot vizsgáltuk, hanem az intézkedéssorozatot is teszteljük. Március eleje óta 13 nagyon fontos és szigorú intézkedést vezettünk be a debreceni idősotthonokban, ennek köszönhetően mondhatjuk azt, hogy jelenleg nincs fertőzött a debreceni önkormányzati idősellátásban – hangsúlyozta a polgármester. Hozzátette:

az orvostudomány jelenlegi állása szerint kizárni nem lehet, hogy a fertőzés bárhol megjelenjen, de a hangsúly továbbra is az izoláción van, azokon az intézkedéseken, amelyek a vírus terjedésének megelőzését, mérséklését célozzák.

A sajtótájékoztató másik apropója az volt, hogy magán- és önkormányzati felajánlásokból a Pallagi úti idősek otthonában élők televíziókat és mobiltelefonokat kaptak.

– Az épületen belül egy 50 ágyas izolációs részleget alakítottunk ki, ahol eddig nem voltak audiovizuális eszközök, televíziók, de egy magánadomány jóvoltából fel tudjuk felszerelni az említett részleget. Emellett az önkormányzat 20 mobiltelefont juttat az intézményben lakóknak, éppen azért, hogy a személyes kontaktus elkerülése érdekében a telefonos csatornát tudjuk biztosítani a kapcsolatfenntartáshoz – fűzte hozzá Papp László.

PTZ

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos további cikkeinket ide kattintva érhetik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában