Arassuk le a babérlevelet, nagyon megéri!

Debrecen – Régen a dicsőség, a hírnév, a győzelem jelképe volt, most életerő is!

Sokféle ételhez nélkülözhetetlen, mégis keveset használjuk, és még ennél is kevesebbet tudunk az élettani hatásairól. Sajnos. Mert ha tisztában lennénk az egészségünkre gyakorolt pozitív hatásaival, rögvest többször nyúlnánk utána.

Laurus nobilis latin neve talán semmit sem mond, hallatán közönyösen vonnánk meg a vállainkat, de ha azt mondom, hogy babérlevél, már mindenki tudja, hogy egy régóta jól ismert fűszerről van szó, amely Kis-Ázsiában honos, vadon is megterem, a Földközi-tenger környékén pedig ültetvényeken termesztik örökzöld fáját, cserjéjét. A babérlevél felül fényes, alul matt, bőrszerű, lándzsa alakú levél, amelynek jellemző fűszeres szaga és kesernyés íze van. Illóolajat, csersavat és keserű anyagot tartalmaz.

– Faar Ida –

Címkék:







hirdetés