Arany- és ezüstérmeket értek a cívis fonákok

Arany- és ezüstérmeket értek a cívis fonákok
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Szoros játszmákban, csak a balatonboglári fináléban találtak legyőzőre a debreceni teniszezők.

Eredményesen szerepelt nemrég a DUSE-DEAC 12 éves lány teniszcsapata a Yonex Kupa-Vidék Korosztályos Bajnokságon, ahol csapatezüstérmet szerzett.

A Balatonbogláron június végén megrendezett vidékbajnokság L12-es korosztályának csapatbajnokságán a Matkó Réka, Kőrösi Enikő és Ölveti Natália hármassal felálló DUSE a győri GYAC és a helyi BBTC SE legyőzésével került a döntőbe, ahol szoros játszmák után kaptak ki 3-1-re a Sarkadi Lendület csapatától.

A csapatezüst után, a DUSE első számú játékosa, Matkó Réka egyéniben a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Női párosban is az első helyen végzett, partnerével Kőrösi Enikővel.

Réka a nemzetközi mezőnyben is jól szerepelt a június eleji romániai utánpótlásversenyen Aradon, egyéniben és párosban is elődöntőt játszhatott. Az U12-es korosztályos válogatott tagjaként az év eleji csehországi Winter Cup – mely a téli fedett pályás Európa-bajnokság – selejtezőjében nyolc országból a második helyen végeztek és bejutottak az angliai Winter Cup döntőjébe, ahol hetedik helyen zártak a magyar lányok. Januárban a fedett pályás magyar bajnokságon egyéniben második helyezést ért el, párosban magyar bajnoki címet szerzett. A tavaszi Tízek Bajnokságán szintén második lett.

HBNSporthírek


hirdetés