Aqua SE – A felnőttek bajnokságban vízipólóznak

Szombaton lesz a nyíregyháziak premierje
Szombaton lesz a nyíregyháziak premierje - © Fotó: Aqua SE
Nyíregyháza – Hat szűk esztendő után ismét felnőtt vízilabda csapattal büszkélkedhet a Nyíregyházi Aqua Sport Egyesület. A tizennégy éve alakult utánpótlás-nevelő klub korábban már többször is szerepelt a hazai bajnokság harmadik vonalában.

A közel kétszáz fiatal utánpótlás szinten évről-évre szép sikereket ér el a korosztályos bajnokságokban. A klub több tehetséget is adott már a hazai vízilabdázásnak.

Heti két edzéssel készülnek

Az új szezonban a klub újabb mérföldkövéhez érkezett, hiszen a „kiöregedett” serdülő játékosokból (Spák Csanád, Gura Zsombor, Vetési Szabolcs, Molnár Kristóf) és a korábbi saját nevelésű, de még aktív vízilabdásokból (Módy Tóbiás, Szilágyi Botond, Horváth Levente és Demeter, Biri Balázs, Csiszár Ákos, Hell Dávid) összeállhatott egy ütőképes csapat. Erősítésként szerepel a csapatban kettős játékengedéllyel két debreceni (Lovas Bence, Baráth Balázs), egy egri vízilabdás (Rácz Balázs), míg az Aqua edzői teamből (Urbin Tibor, Szilágyi Csongor, Hatvani Péter) is csatlakoztak a csapathoz. A játékosok augusztus közepe óta heti két edzéssel készülnek a bajnokságra.

A napokban az is kiderült, hogy az OB II. Észak-keleti csoportjának alapszakaszában a Cegléd, Gyöngyös, Pesterzsébet, Miskolc és az Eger alacsonyabb osztályú csapataival játszanak a mieink.

Egerben két meccsel kezdenek

Az első fordulót szeptember 22-én, szombaton Egerben rendezik. A nyíregyháziak előbb a miskolciakkal, majd a házigazdák együttesével mérkőznek.

KMTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek