Állatvilág

2018.06.21. 14:07

Hogy volt szíve meglőni a gólyát?

Hajdúszoboszló - Sörétes puskával lőttek meg egy gólyát Hajdúszoboszló határában - számolt be <a href="https://www.facebook.com/madarpark/" target="_blank">Facebook-oldalán</a> az elkeserítő esetről a Hortobágyi Madárpark - Madárkórház Alapítvány. A madár sétált, amikor rátaláltak, képtelen volt elrepülni, és minden harmadik lépésnél összerogyott.

Hajdúszoboszló - Sörétes puskával lőttek meg egy gólyát Hajdúszoboszló határában - számolt be Facebook-oldalán az elkeserítő esetről a Hortobágyi Madárpark - Madárkórház Alapítvány. A madár sétált, amikor rátaláltak, képtelen volt elrepülni, és minden harmadik lépésnél összerogyott.

A gólya bal szárnyán látható zúzódások arra utaltak, hogy vezetéknek csapódott. Csontjai eltörtek, ezért a hortobágyi szakemberek előkészültek a műtétre, és röntgenfelvételt készítettek. Megdöbbentek, amikor a képen meglátták a sörétszemeket.

A gólya már jobban van, sérüléseit elláttuk, valamint a lövedékeket is eltávolítottuk, hogy átadhassuk a rendőrségnek -  olvasható a madárkórház által közzétett " target="_blank">posztban.

Teljesen le vagyunk döbbenve"

- írták a történtekről a Madárkórház szakemberei, akik hozzátették, hogy idén a parlagi sas után ez már a második fokozottan védett faj, amelyet vadász- és fegyvervizsgával rendelkezve, éles lőfegyverrel sebesítettek meg. És akkor sok más, nem „fokozottan”, de szintén védett madárról még nem is beszéltünk...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!