röplabda

2020.05.02. 13:58

DEAC: fejben erősebbnek kell lenniük a jövőben

Kuszkó Zsolt számára a miskolciak elleni győzelem volt a szezon csúcspontja.

Fotó: DEAC-archív

Hullámzó teljesítményt nyújtott az ősszel az U21-NB II. Női Bajnokság Kelet B csoportjában a DEAC női röplabdacsapata. Kuszkó Zsolt együttese végül a hatodik helyen végzett, mely azt jelentette, hogy a folytatásban az 5–9. helyért küzdhettek a lányok.

A rájátszás remekül indult a fekete-fehérek számára, hiszen a Miskolc és Kistextet is 3–0 arányban múlták fe­lül, amikor a szövetség előbb félbeszakította, majd befejezettnek nyilvánította a hazai pontvadászatokat.

– Mondhatjuk, hogy számunkra különösen rosszkor jött a szövetség döntése – ismerte el a Hajdú-bihari Naplónak Kuszkó Zsolt, a gárda vezetőedzője. – A rájátszásban rögtön visszavágtunk a Miskolcnak az őszi két vereségét, majd két nappal később a szezon csúcspontjaként a MEFOB selejtezőjében 3:2-re nyertünk a borsodiak 3 NB I.-es játékost felvonultató egyetemi csapata ellen, ahol olyan játékot produkáltunk, amit addig nem láttam a lányoktól. Az a győzelem löketet adott az együttesnek, bár a Kistext elleni eredmény papírformának is mondható. Pedig nehezen indult a szezon, hullámzott a csapat játéka akár egy játszmán belül is. – elevenítette fel a tréner.

Jó az irány

Kuszkó úgy érzi, nagy a csapata mentális kilengése, ezt kellene levetkőzniük ahhoz, hogy hosszabb távon eredményesebbek legyenek, hiszen a képességek megvannak, végezhettek volna az első háromban is.

– Amikor átvettem a csapatot, az edzéslátogatás volt az Achilles-pontunk, tavalyelőttig 75 százalékos edzés- és meccslátogatást mindössze négy játékos ért el. Ez mára felkúszott 10-14 közé úgy, hogy négy edzésünk van és egy meccs, meg hétfőként egy „fakultatív” konditermi tréning. Összességében úgy gondolom, az irány jó, ha le tudjuk vetkőzni a nehézségeinket, akkor jövőre előrébb végzünk majd – mondta el a szakember.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában