Nőknek

2012.09.21. 11:22

Szem alatti karikák, végetek!

Reggel felkelsz, belenézel a tükörbe és kellemetlen meglepetés vár. A szemed alatt ott van egy hatalmas, óriási lila vagy fekete paca.

Reggel felkelsz, belenézel a tükörbe és kellemetlen meglepetés vár. A szemed alatt ott van egy hatalmas, óriási lila vagy fekete paca.

Nincs nő, aki az idő előrehaladtával ne került volna még ilyen kellemetlen szituációba. De a sötét karikák öreges, fáradt, megviselt kinézetet kölcsönöznek.

A táskák kialakulása leggyakrabban alváshiányra vagy helytelen táplálkozásra vezethető vissza. Általánosságban elmondható, hogy aki nem piheni ki magát, sápadtabb lehet, mint normálisan, ami kedvez a vér bőrön való áttünedezésének. Némi étrendi változtatással elkerülheted, illetve megszüntetheted a vashiányt. Fontos, hogy elegendő mennyiségű C-, illetve B-vitamint juttass a szervezetedbe – mindkét vitamin elősegíti ugyanis a vas felszívódását.

Ezen kívül kialakulhat még egyszerűen öröklődés miatt, vagy allergia, esetleg kóros állapotok miatt. A zsírszövet mennyisége a genetikai háttérnek megfelelően egyénenként változik. A táskák kialakulásában az is szerepet játszik, hogy a szem alatt a bőr igen vékony, csupán fél milliméter vastag. Ha valami irritálja a bőr érhálózatát, a hajszálerek kitágulnak, és a fokozott véráramlás sötétebb tónust kölcsönöz a bőrnek.

Tuti tippek a szem alatti karikák ellen

1) A reggeli mosakodásnál csukjuk be szemünket és locsoljuk hideg vízzel, amely serkenti a vérkeringést, segít feszesen tartani a bőrt illetve enyhíti a szem alatti duzzanatokat.

2) Főzzünk szalmasárga teát a gyógynövényből, majd a leszűrt, langyos folyadékba mártsunk gézt vagy vattadarabot. Félig kinyomkodva tegyük a csukott szemhéjakra és gyakran cserélgessük. Befejezésül töröljük szárazra és vékonyan kenjük be hidratáló krémmel.

3) Mennyei, csoda uborka! Az, hogy az uborkamaszktól szebbek lesznek a szemek, bizony igaz! Az uborka nedvességkölcsönző hatásától a fáradt szem ismét frissnek és tisztának tűnik. Az uborkaszelettől ráadásul az arcbőröd is pirospozsgás lesz. Ha tehát üdén szeretnél a randin megjelenni, néhány percre tegyél fel vékony szelet uborkát a szemeidre. 4) Rendszeres krém használat! A legtöbb kozmetikai cég évről évre egy sor speciális szemkörnyék ápoló terméket dob piacra, a karikás szem enyhítése. A széles palettából már csak ki kell választanunk a számunkra megfelelőt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!