Sport

2013.03.09. 15:35

Négy esztendős rekordott döntött meg Dezső

Kecskemét - Minősítő teremíjász versenyt rendeztek március elején Kecskeméten, a megmérettetés egyben kvalifikációs verseny volt a 2013. évi teremíjász országos bajnokságra. 139 versenyző állt lővonalra, az ország egész területéről érkeztek az íjászok, megyénket három egyesület képviselte a versenyen. A felnőttek 18, míg a legfiatalabb íjászok 10 méterről, összesen hatvan lövést adtak le a célokra.

Kecskemét - Minősítő teremíjász versenyt rendeztek március elején Kecskeméten, a megmérettetés egyben kvalifikációs verseny volt a 2013. évi teremíjász országos bajnokságra. 139 versenyző állt lővonalra, az ország egész területéről érkeztek az íjászok, megyénket három egyesület képviselte a versenyen. A felnőttek 18, míg a legfiatalabb íjászok 10 méterről, összesen hatvan lövést adtak le a célokra.A hajdúsági versenyzők kiváló eredményeket értek el: 6 arany-, 3 ezüst- és 5 bronzéremmel térhettek haza a debreceni íjászok. Ezen a kvalifikációs viadalon szerzett ob-részvételi jogot Tamás Szilvia csigás serdülő lány kategóriában, Telki Andrea az olimpiai ifjúsági lányok között és Kurucz Győző olimpiai férfi.

Kiemelkedett a mezőnyből Dezső János, a Hajdú Íjász Klub versenyzője és Antal Zsófia a Letizia SC íjásza, akik új országos csúcsot lőttek Kecskeméten. Dezső János 583 pontot lőtt a lehetséges 600-ból, ezzel egy négy éve fennálló rekordot döntött meg.

A Hajdú Íjász Klub eredményei:

Olimpiai férfi: 1. Dezső János, 3. Kurucz Győző, 5. Végh Krisztián

Olimpiai ifjúsági lány: 1. Telki Andrea

Olimpiai kadet lány: 3. Vincze Kíra

Olimpiai gyermek lány: 1. Krisztán Dóra

Olimpia szenior férfi: 7. Hernyák Imre

Csigás szenior férfi: 1. Sipos Gábor, 2. Krecsmáry Péter, 3. Fehér István

Csigás kadet fiú: 3. Kovács Attila

Történelmi serdülő fiú: 2. Hamecz Zsolt, 3. Balogh Ádám

A Letizia Sc eredményei:

Olimpiai nő: 2. Csóri Zsuzsanna

Barebow serdülő lány: 1. Antal Zsófia

A 3D SE Hajdúsámson eredményei:

Csigás férfi: 4. Tamás Gábor

Csigás serdülő lány: 1. Tamás Szilvia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!