Sport

2013.08.26. 14:32

Az Arsenalnál is csillogtatta tudását

Debrecen - A debreceni Bokor Adrienn Norvégiában és Angliában szerzett tapasztalatokat.

Debrecen - A debreceni Bokor Adrienn Norvégiában és Angliában szerzett tapasztalatokat.

Majd két hétig volt távol családjától a tizenhat esztendős futballista hölgy, Bokor Adrienn, ám ő ezt egyáltalán nem bánta! A DHSE Olasz Focisuliban nevelkedett sportoló ugyanis a norvég Avaldsnesnél és az angol Arsenalnál mutathatta meg, mit tud, illetve megtapasztalhatta, milyen körülmények között készülhetnek az ottani focista lányok.

A válogatott játékost Hegedüs Gábor, a Debreceni Honvéd Olasz Focisuli szakvezetője mutatta be:

Adrienn kilenc évesen került hozzánk, korábban aerobikozott, azaz egy kitűnő mozgáskultúrával megáldott hölgyet tisztelhetünk benne. Idővel beleszeretett a labdarúgásba, s annyira megkedvelte a csapatot, hogy nálunk ragadt. A korábbi válogatott futballista, Kiss László biztatott arra, hogy igyekezzem minél tovább a fiúk között tartani Adriennt, mert ott sokkal nagyobb ütemben tud fejlődni. Játszott az NB II-ben, a megyei bajnokságok korosztályos együtteseiben és megállta a helyét, ezért az U17-es női válogatottban is bemutatkozhatott. Örülök, hogy megmutathattuk, ebben a megyében is lehet kitűnő lány focistákat nevelni, mellette még van egy debreceni válogatottunk, Mosdóczi Evelin személyében.

Jön az Eb

A norvég kapcsolat az északi válogatott korábbi edzőjétől ered, ugyanis Hegedüs Gábor jó ismerőse Roar Johansennek, aki jelenleg Avaldsnest irányítja. Mivel a magyar trénernek az Arsenallal is jó a viszonya, a játékossal közösen úgy vélték, Londonban is hasznos tapasztalatokra tehet szert. A norvégok és az angolok is vevők voltak a cívisvárosi lány tudására, elismerően beszéltek róla, előbbiek keresik is annak lehetőségét, hogy Adrienn később Norvégiában focizhasson.

– Mindkét helyen csodálatos körülmények között készülhettem – vette át a szót Bokor Adrienn. – A másfél hét alatt mindenben segítettek az Avaldsnesnél, a felnőtt gárda három mérkőzését megtekintettem, igen komoly játékerőt képviselnek. Mivel ott nincs kollégiumi rendszer, csak akkor tudok kimenni tizennyolc éves kor alatt, ha találnak számomra egy családot, akiknél lakhatom. Az Arsenalnál két tréningen vettem részt. Úgy vélem, technikailag nem voltam gyengébb, mint az angol lányok, ott inkább a fizikális fejlesztésen volt a hangsúly – mondta a futballista hölgy, aki nagy valószínűséggel egyelőre a Ferencvárosban köt ki, emiatt hamarosan Budapestre költözik.

– A következő hetek a válogatottról szólnak majd számomra, hiszen bekerültünk az U17-es Európa-bajnokság döntőjébe, amelyet Magyarországon rendeznek. A csoportunkban a finnekkel, a norvégokkal és a skótokkal küzdünk meg, a meccsekre október első napjaiban kerül sor. Ezen a tornán is szeretnénk jól szerepelni, bár Norvégia kiemelkedik ebből a kvartettből.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!