Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.21. 12:02

Talált tárgyak szerdája Kisvárdán

<p>Kisvárda - Becsületes embereknek köszönhetően egy nap alatt hárman örülhettek elveszettnek hitt értékeiknek.</p>

Az ügyeleteken általában vagy gyorsan peregnek az események, vagy éppen ellenkezőleg: csendes nyugodtsággal telnek a percek. A kisvárdairendőrkapitányság múlt szerdai ügyeletén a szokásos hétköznapi forgalom, legalábbis egy darabig.

– Különösen folytatódott ez a nap – tájékoztatott Villás István alezredes, kapitányságvezető, hozzátéve: – Ilyenre én magam sem, de az idősebb kollégák sem emlékeznek. Ez a nap bizonyította ugyanis, hogy vannak még becsületes és tisztességes emberek, akik figyelnek mások értékeire. Az ominózus szerdán „kezdés gyanánt” jelentkezett egy kisvárdai hölgy azzal, hogy a Szent László utcán talált egy fekete műbőr pénztárcát. A bukszában közel 7 ezer forint, s több mint 3 ezer forint értékű utalvány, valamint több bankkártyák is volt. A tárcát azon melegében átvehette mándoki tulajdonosa. Már ez önmagában is csodálkozásra adott okot a rend őreinek. A becsületesség láttán alig ocsúdtak fel meglepetésükből, egy újabb hölgy (anarcsi illetékességű volt) érkezett: ő az Árpád úton, a mentőállomás környékén egy női táskát vett fel. Ebben személyes iratok mellett ugyancsak volt egy bankkártya. A táska érthetően boldog helyi tulajdonosa ugyancsak még szerdán örülhetett elveszettnek hitt értékeinek.

– Jogos volt az öröme, hiszen a becsületes megtaláló tettével megkímélte őt az új személyi okmányok beszerzésével járó jelentős anyagi áldozattól és a több napos időtöltéstől – hangsúlyozta a kapitányságvezető. De a Három a magyar igazság-szlogen valóságtartalma csak ezután igazolódott, slusszpoénként kisvártatva betoppant egy újabb megtaláló, aki a rendőrség szomszédságában lévő bank pénzkiadó automatája előtt „csodálkozott rá” számos személyi iratra. (Az okmányok jogos tulajdonosa egy zemplénagárdi fiatalember volt.) Az ügyeletes rendőr által „kinyomozott” mobiltelefont az illető felesége vette fel, s elmondta: férje ezúttal otthon hagyta telefonját, ezért nem tudja értesíteni az örömhírről.
– A férfi persze azon bánkódott legkevésbé, hogy csak másnap vehette át fontos papírjait, amire egyébiránt már hideg vizet ivott – foglalta össze a különleges szerda történéseit Villás István.
- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!