Sport

2017.05.15. 16:50

Páratlan páros bemutatók a debreceni táncversenyen

Debrecen - Teljesen megtelt a Kölcsey Központ vasárnap, rengetegen voltak kíváncsiak a legjobb táncosokra.

Debrecen - Teljesen megtelt a Kölcsey Központ vasárnap, rengetegen voltak kíváncsiak a legjobb táncosokra.

Újabb nagyszabású rendezvénynek lehetett a házigazdája Debrecen: a Kölcsey Központban bonyolították le vasárnap a Professzionista Standard Európa-bajnokságot, a Professzionista Latin Európa Kupát, valamint az országos junior-, felnőtt-, senior- és kerekesszékes ranglista versenyt.

A nemzetközi táncviadal egyik szervezője, a Valcer Táncstúdió művészeti vezetője, Bíró Csaba a Naplónak elmondta, minden szempontból pozitív hétvégét zártak. – Sok dicséretet kaptunk: elégedett volt mindenki a szervezéssel, a hely adottságaival, a pontos lebonyolítással. A közönség is csodálatos volt, sportszerűen buzdítottak minden indulót, igaz, a magyarok nagyobb tapsot kaptak, de ez természetes. Szerencsére sokan voltak kíváncsiak a táncosokra, egész nap telt ház volt a Kölcseyben. Maximalista ember vagyok, még ha szinte minden jól alakul, de akad egy két negatív dolog is, bennem biztosan a rossz események maradnak meg – ám most erre a versenyre még én is boldogan fogok visszaemlékezni! – fogalmazott Bíró Csaba.

Fotó: Derencsényi István

Jól táncoltak

Több magyar páros is parkettre lépett vasárnap, többek között a Valcer tehetséges sportolói is megmutatták tudásukat.

– Budai Attila és Barna Lilla az Eb-n, és a kupán is indult, előbbiben a huszadik helyen zártak, utóbbiban a 14-15. pozíciót szerezték meg. Számukra ez volt profiként az első komolyabb erőpróba, tőlük egy jó bemutatkozást reméltünk, ami össze is jött. Bátran mondhatom, hogy szép jövő előtt állnak, főként tíztáncban, mivel az az ő erősségük. A Latin Európa Kupán Süttő Roland és Tombácz Anikó végül a negyedik helyre ért oda. Bíztunk benne, hogy meglehet a dobogó, de már a döntőnek is nagyon örülünk. A kontinenstornán egy másik magyar duóért is szoríthattunk, a szentesi László Csaba és Páli Viktória remekül táncolt, és végre bronzérmes lett, ami külön boldogság – értékelt a Valcer Táncstúdió művészeti vezetője.

HBN


A László Csaba, Páli Viktória páros harmadik lett a profi standardtáncosok Európa-bajnokságán.

A versenytánc profi Európa Kupa latin táncok viadalának, illetve a standard táncok Európa-bajnokságának a debreceni Kölcsey Központ adott otthont vasárnap. A telt ház előtt megrendezett, remek hangulatú versenyen a latin táncosok között az olasz páros diadalmaskodott, a Süttő Roland– Tombácz Anikó magyar páros a 4. lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!