A pulik egyértelműen Beyoncéra szavaznak

Akt.:
A pulik egyértelműen Beyoncéra szavaznak
© Illusztráció: kutyu.hu
A Sony piacra dobta az instant bulik elengedhetetlen kellékét, a nagy teljesítményű otthoni hangrendszert.

A termék bemutatása kapcsán a cég elkészítette „A kutyák zenei preferenciája” című tudományos feltáró tanulmányát, melyben a háziállatok zenei ízlését vizsgálták. A kutatásból kiderült: a házi kedvencek a gyorsabb tempójú slágereket jobban kedvelik, mint a klasszikus versenyműveket.

Videó- és hangkísérlet

A tanulmány mellé a Sony egy videó- és hangkísérletet is készített a Unite 9 nevű produkciós irodával közreműködve. A Party Animals című videóban az állatok Martin Garrix Animals című slágerét hallgatják a Sony GTK–XB7 nagy teljesítményű hangrendszerén, miközben reakcióik és testbeszédük árulkodik arról, hogy mennyire tetszik nekik a zene.

A Sony tanulmánya megállapította, hogy a kutyáknak jobban tetszik a modern zene, mint a klasszikus művek: spontán választás során a vizsgált állatok 62 százaléka a mai slágereket választotta, míg 38 százalékuk a klasszikus zenére „szavazott”. Amikor a két műfaj 10 zeneszáma közül kellett választani, a kutyusok döntő többsége ahhoz a hangszóróhoz ment közelebb, amelyből vidám, pörgős szám szólt.

Klasszikus, kontra modern

A kísérlet során kétféle Sony GTK–XB7 hangrendszert használtak, miközben folyamatosan figyelték, dokumentálták és összehasonlították az állatok viselkedését. A zene mindkét hangszóróból szólt, egyiken klasszikust, a másikon modern zenét játszottak egyszerre. A hangszórók elhelyezése és a számok lejátszási sorrendje véletlenszerű volt a torz eredmények elkerülése érdekében. A kísérelt során öt klasszikus dalt játszottak le olyan híres zeneszerzőktől, mint Mozart, Csajkovszkij és Bach, valamint öt ismert slágert olyan előadóktól, mint Elvis Presley, Martin Garrix, Justin Bieber és Beyoncé.

– kutyu.hu –