A Nagyerdő néma, a tiltakozók nem

Tiltakozó sétát tartottak a „Nagyerdő szabadságáért”
Tiltakozó sétát tartottak a „Nagyerdő szabadságáért” - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Közel száz főt megmozgató vonulással tiltakoztak a Nagyerdő bekerítése ellen.

A parkerdő minden debreceni számára a szabadság szimbóluma, amelyhez nem méltó egy drótkerítés – hangoztatta Párkányiné Molnár Ibolya, a Nagyerdőért Összefogás Közhasznú Egyesület elnöke, aki a Civil Fórum Debrecen és a Terepszemle Stúdió egyesületekkel összefogva csendes demonstrációt szervezett szombaton a „Nagyerdő szabadságáért”.

A tiltakozással szeretnék felhívni a figyelmet a drótháló véglegességére, valamint üzenni a hatalomnak: egy ilyen volumenű döntést nem lehet meghozni a lakosság véleményének kikérése nélkül. – Több, mint egy éve ostromoljuk az önkormányzatot azért, hogy kezdeményezzenek lakossági fórumot a témában, de hiába. Jó ideje igyekeztünk elérni azt is, hogy civilekből, polgárőrökből, közterület-felügyelőkből és környezetvédelmi szakemberekből álló járőrszolgálattal biztosítsák a terület védelmét – mondta az egyesületi elnök, hozzátéve: üdvözlendő, hogy harminc év után felújítják a parkerdőt és védeni próbálják azt, de a drótháló alkalmatlan erre. Az ígért kamerák, a szabadtéri színpadnál állomásozó kutyás biztonsági őrök mellett pedig szükségtelen is.

Párkányiné Molnár Ibolya azt ígérte, nem adják fel akciójukat, míg célt nem érnek. A demonstráción aláírásgyűjtésbe is fogtak. – Az erdő néma, nem tud magáért beszélni, így nekünk kell – zárta.

HBN–HABE