A nagy köd miatt Budapesten szállt le a londoni járat

Akt.:
A nagy köd miatt Budapesten szállt le a londoni járat
© Forrás: Magánarchívum
Debrecen – A sűrű köd miatt Budapesten landolt a Wizz Air London (Luton) – Debrecen pénteki járata. A napok óta tartó ködös idő miatt a pénteki megközelítés és a reptér által kiadott időjárási adatok miatt a repülőgép személyzete döntött úgy, hogy nem száll le a Debrecen Nemzetközi Repülőtéren.

Az Wizz Air London- Debrecen Airbus A320-232 gépe kb. fél órán keresztül várakozott(holdingolt) Nyíregyháza légterében, majd a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér felé vette az irányt és rendben leszállt nem sokkal fél tizenkettő után. A légiközlekedésben nem ritka a rossz időjárási viszonyok miatt egy másik reptéren való landolás.


Forrás: Magánarchívum Forrás: Magánarchívum ©

Ilyenkor szokásos protokoll szerint az utasokat a légitársaság buszokkal szállítja át az eredeti célállomásra – adta hírül a Propell- Air Légiközlekedési Magazin.

Gulyás Péter, a Debrecen Airport forgalmi igazgatója arról tájékoztatott, a folyamatos köd miatt pénteken már nem indul el Debrecenből a Londonba tartó járat, amivel mintegy kilencvenen akartak a szigetországba repülni. – Az utasok nagy részét busszal szállítottuk Budapestre, ahonnan este indulnak Londonba, míg az utasok egy kisebb csoportja, ha az időjárás is megengedi, holnap repül Debrecenből Angliába – fogalmazott.