Magyarország

2013.01.08. 11:39

A DK tüntetést szervez és a legfőbb ügyésztől vár vizsgálatot Bayer Zsolt írása miatt

Budapest, 2013. január 8., kedd (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) felszólítja Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy hivatalból indítson eljárást Bayer Zsolt ellen a Magyar Hírlapban szombaton megjelent írása miatt. A párt emellett arra kéri a demokratikus ellenzéki pártokat, civil szervezeteket és egyházakat, hogy a DK kezdeményezésére vasárnap közösen tüntessenek azért, hogy Bayer Zsoltot kizárják a Fideszből.

Budapest, 2013. január 8., kedd (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) felszólítja Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy hivatalból indítson eljárást Bayer Zsolt ellen a Magyar Hírlapban szombaton megjelent írása miatt. A párt emellett arra kéri a demokratikus ellenzéki pártokat, civil szervezeteket és egyházakat, hogy a DK kezdeményezésére vasárnap közösen tüntessenek azért, hogy Bayer Zsoltot kizárják a Fideszből.Vadai Ágnes független országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatóján fertelmesnek, undorítónak és visszataszítónak nevezte, hogy "a nyilas szellemiségű Magyar Hírlapban Orbán Viktor miniszterelnök barátja cigányállatnak nevezett magyar embereket és egyértelműen, tudatosan és előre megfontolt szándékkal népirtásra buzdított".

Úgy fogalmazott: a DK felszólítja a legfőbb ügyészt, hogy hivatalból indítsa meg az eljárást Bayer Zsolt ellen, és ne legyen tekintettel arra, hogy valamikor ő is a Fidesz képviselőjelöltje volt.

Hozzátette: a DK ezen kívül arra kéri a demokratikus ellenzéki pártokat, hogy vasárnap délután 3 órakor közösen tüntessenek a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt, ha addig nem történik meg Bayer Zsolt kizárása a Fideszből. Mivel pártja erre kevés esélyt lát, a tüntetést már bejelentette a rendőrségen - jegyezte meg Vadai Ágnes.

Arról is beszámolt, hogy Molnár Csaba DK-alelnök levélben kérte az Országgyűlés demokratikus ellenzéki pártjait, az ellenzéki egyeztetésben részt vevő szervezeteket, valamint az egyházakat, hogy csatlakozzanak kezdeményezésükhöz, és "együtt tiltakozzanak a kormánypárt rangjára emelt rasszizmus ellen".

Felidézve, hogy Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, valamint Németh Szilárd, Csepel fideszes polgármestere is elhatárolódott az írástól, azt mondta, a DK szerint nem elég magánvéleményeket megfogalmazni, a Fidesznek kollektíven kell fellépnie az ügyben.

Bayer Zsolt szóban forgó írásában a szigethalmi késelésre utalva úgy fogalmazott: "Akiket megkéseltek a gyáva, undorító, kártékony állatok." Hozzátette, "a tények pedig azok, a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre.(...) A cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik."

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!