Helyi közélet

2013.05.02. 15:12

A szereplők időnként közénk is „ugranak”

Debrecen - Nagyon kellett már egy ilyen berendezés, mert ezzel a tavaly 100 éves fennállását ünnepelt Apolló mozi is versenyképes tud maradni - mondta szerdán Kósa Lajos polgármester, amikor átadta a nettó 12 millió 283 ezer forintból megvásárolt 3D vetítésekre is alkalmas projektort.

Debrecen - Nagyon kellett már egy ilyen berendezés, mert ezzel a tavaly 100 éves fennállását ünnepelt Apolló mozi is versenyképes tud maradni - mondta szerdán Kósa Lajos polgármester, amikor átadta a nettó 12 millió 283 ezer forintból megvásárolt 3D vetítésekre is alkalmas projektort.A fejlesztés önkormányzati támogatásból és pályázati forrásból valósult meg, így már az Apolló 74 férőhelyes Kisterme a lehető legmodernebb 4K képminőségre is képes. A polgármester elmondta, kedvező tapasztalatok esetén az önkormányzat további nettó 20 millió forintos forrást biztosít a technikai korszerűsítésre, amivel nyár végén, ősz elején a 176 férőhelyes Nagyterem is teljesen modern vetítés- és hangtechnikát kaphat.

A polgármester beszélt arról is, hogy csak az Apolló kínál művészi filmeket a városban, és a két profillal újra visszaszerezheti régi rangját.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában