Sport

2014.07.23. 11:15

Megvan a továbbjutás, jöhet a BATE

Debrecen - A debreceniek legyőzték az északír bajnokot, a következő körben a fehérorosz BATE vár rájuk.

Debrecen - A debreceniek legyőzték az északír bajnokot, a következő körben a fehérorosz BATE vár rájuk.Ünnepi mérkőzésre került sor kedden este Debrecenben, hiszen a Nagyerdei Stadionban még sosem rendeztek Bajnokok Ligája-mérkőzést, a sorozat 2. selejtezőjének visszavágóján feszült egymásnak a DVSC-TEVA és az északír Cliftonville FC. A Lokinak nyernie kellett a továbbjutáshoz, ugyanis az egy héttel korábbi odavágó 0–0-val ért véget.

Viharos debreceni támadásokkal kezdődött a találkozó, előbb Korhut közeli bombáját védte az ellenfél kapusa, majd a balhátvéd beadását Volas 5 méterről a lécre fejelte, a labda a gólvonal előtt pattant le a földre.

A félidő közepére csökkent a Cliftonville-re nehezedő nyomás, a hazaiak többnyire középen erőltették az akcióikat, amit viszonylag könnyen hatástalanítottak a vendégek. A közönség űzte-hajtotta a kedvenceit, rájuk nem lehetett panasz, tulajdonképpen a piros-fehérek hozzáállására sem, de néhány távoli lövésen kívül nem akadt túl sok veszélyes pillanat Devlin kapuja előtt.

Ismét erős kezdés

A szünet után nagy bravúrokat kellett bemutatnia az északír kapusnak, egyelőre el voltak átkozva a lokisták. Az 54. percben azonban megszületett a vezetőgól! A kiugró Volast McGovern lerántotta, piros lap, a szabadrúgást Mihelic 17 méterről, jobbal a jobb sarokba csavarta. Nem sokkal később Volas hibázott ordító helyzetben – beindult a Lokomotív.

Úgy tűnt, az északír bajnok tíz emberrel már nem tud megújulni, sokszor csak a szerencse mentette meg a kapuját a góltól.

Tíz perccel a vége előtt ismét gólnak örülhetett a cívisvárosi publikum, ezúttal Ibrahima Sidibe talált be Conor Devlin hálójába, biztossá téve ezzel a DVSC továbbjutását.

Mivel ugyanezen estén Albániában a Skenderbeu–BATE Boriszov párharcot utóbbi gárda nyerte idegenben rúgott góllal (0–0, 1–1), eldőlt, hogy a Loki jövő hét kedden a fehéroroszokat fogadja a BL-selejtező 3. körében.

HBN-TN


Bajnokok Ligája 2. selejtezőforduló, visszavágó

DVSC–Cliftonville 2–0 (0-0)

Nagyerdei Stadion, 11 000 néző. Vezette: Glodjovics (Petrovics, Potocsan – szerbek)

DVSC: Novakovics – Jovanovic, Máté, Mészáros, Korhut – Mihelic, Varga J., Szakály (Vadnai 72.), Bódi (Zsidai 80.) – Volas, Sidibe (Tisza 83.)

Cliftonville: Devlin – Cosgrove (Smyth 56.), McGovern, Flynn, Seydak – Scannell – Curran, Johntson, Catney (Caldwell 82.), Donelly – Garrett (Winchester 62.)

Gól: 1–0 Mihelic (55.), 2–0 Sidibe (79.)

Sárga lap: Flynn (34.), Mészáros (43.), Devlin (45.)

Kiállítva: McGovern (54.)

Továbbjutott a DVSC összesítésben 2–0–val.


Debrecen - A Bajnokok Ligája második selejtezőkörének visszavágójában a Debreceni VSC-TEVA gárdája az északír Cliftonville FC csapatát fogadta kedden 20:30-tól a Nagyerdei Stadionban. A mérkőzésről élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!