Helyi közélet

2008.03.11. 06:22

Már megegyeztek a kártérítésről a debreceni Byblos-szal

<p>Debrecen – Korábban már megegyeztek a kártérítés módjáról, csak még a pontos összeg nincs meghatározva. A héten pedig biztosan lebontják a sokak által szeretett Byblost, nem lehet tovább halogatni.</p>

A Hélinvest Kft. vezetője, Kotosman Zoltán szerint már szerdán megegyeztek a Paletta ügyvezetőjével, Ludman Józsefnéval, és a Byblos bérlőjével és üzemeltetőjével, Josef Alberttel és Pásztor Ritával a kártérítés módjáról, és azt jegyzőkönyvben rögzítették is.

Kotosman szerint az adhatott okot a félreértésre, hogy a pontos összeget nem határozták meg, mert arra 8 napos haladékot kapott a bérlő, hogy pontosan kiszámíthassa, szerinte mennyi bevételkiesést és egyéb költséget kell megtérítenie a jelenlegi és a volt tulajdonosoknak közösen.

Elmondta azt is, hogy már korábban is tudta Josef Albert, hogy a tűzoltóság érintésvédelmi szempontból veszélyessé minősítette az épületet, csak a bérlők karácsony előtt közösen kérték a tulajdonosokat, hogy saját felelősségükre maradhassanak még a téli szezonban, hogy ezzel is mérsékeljék a kárukat.

Ebbe bele is egyeztek, és a tűzoltóságis türelmi időt adott, de mára már halaszthatatlanná vált a felújítás, amit ráadásul már hónapok óta elkezdtek a felső és az alsó szinten is.

A munkálatok pedig, a héten abba a fázisba léptek, hogy elkerülhetetlenné vált a vízhálózat felújításának elkezdése, ami viszont azzal jár, hogy a rendszerbe szennyeződés kerülhet, és így Kotosman úgy nyilatkozott, hogy nem szeretné, ha később problémát okozna a szennyezett víz, pláne egy vendéglátó ipari egységben, ezért zárták el hétfőn reggel a főcsapot.

De ha a bérlő hozzáírja a kárigényéhez, akkor ezeknek a napoknak a bevételkiesését is megtérítik. A Pannon bolttal kapcsolatban elmondta, hogy ők már korábban kiépítették saját elektromos és vízhálózatukat, ezért tudták megoldani, hogy még maradhassanak addig, amíg ki nem alakítják számukra azt az üzlethelyiséget, ahová átköltözhetnek.

  • Kikapcsolták a vizet és az áramot a Byblosban
  • Fõbérlõ nélkül a debreceni Byblos
  • Tûz az Unió Áruházban
  • VIDEÓ: hogyan látják a történteket a Byblosban
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában