A legjobbak közé vágynak a magyar hokisok

Varga Arnold
Varga Arnold - © Fotó: Matey István
Debrecen – A DHK-s Varga Arnold megragadta az esélyt, így utazhat az ukrajnai vb-re.

A magyar jégkorong-válogatott kanadai szövetségi kapitánya, Rich Chernomaz szerdán megnevezte azokat a játékosokat, akik a kijevi divízió 1/A-s világbajnokságon szerepelhetnek. A keret az osztrák ligában (EBEL-ben) edződő Fehérvár AV19 alakulatára épül, a Fejér megyeieket heten képviselik. A megmérettetésen a Debreceni Hoki Klub védője, Varga Arnold is magára öltheti a nemzeti együttes szerelését.

– Nagy boldogságot éreztem, amikor megtudtam a mester döntését – osztotta meg a Hajdú-bihari Naplóval Varga. – A felkészülés során az U25-ös gárdából hívtak vissza az A csapatba. Minden edzésen igyekeztem a maximumot nyújtani, teljes erőbedobással vetettem bele magam a feladatokba, így próbáltam bizonyítani a szakmai stábnak.

Apróságok dönthetnek

A magyarok az utolsó felkészülési mérkőzésüket Szlovéniával vívták a Tüskecsarnokban. A főpróba nem a legjobban sikerült, ugyanis a rivális 5–3-ra diadalmaskodott.

– Remek iramú összecsapást vívtunk a szlovénokkal. Talán a fejünkben már ott motoszkált a vb, kevesebbet ütköztünk, senki sem akart megsérülni. Garát Zsombor mellett szereplek a védelemben. Zsombort tehetséges játékosnak tartom. Megfelelő közöttünk a kommunikáció, sokat beszélünk a jégen, segítjük egymást.

Az összhang még nem tökéletes közöttünk, mivel kevés találkozót vívtunk együtt, ám ebben a tekintetben is érzem a fejlődést

– nyilatkozta a 24 esztendős bekk.

A mieink szombaton Ukrajna ellen mutatkoznak be a világbajnokságon, az ütközet 12.30-kor kezdődik. Ezt követően hétfőn Ausztria, kedden Dél-Korea, csütörtökön Lengyelország, pénteken pedig Kazahsztán vár a piros-fehér-zöld csapatra. Fontos információ a szurkolóknak, hogy a mérkőzéseket a Sport Televízió élőben közvetíti. Az első két helyen végző egylet jövőre az elitben teheti le a névjegyét. Tavaly Chernomaz tanítványai az A csoportban szerepeltek, de sajnos nem sikerült elkerülniük a kiesést.

– Rendkívül sűrű a mezőny, egyetlen vetélytársat sem szabad lebecsülnünk. Már az ukránok ellen is nehéz dolgunk lesz, ellenfelünk hazai környezetben valószínűleg száztíz százalékot nyújt majd. Ha meg kellene neveznem a legerősebb válogatottat, Kazahsztánt mondanám, hiszen kiváló hokisok alkotják. Természetesen bízom a feljutásban. Úgy gondolom, ha összeállunk, reális eséllyel pályázunk az osztályváltásra – jelentette ki Varga Arnold, akit a következő szezonról is megkérdeztünk, ám ezzel kapcsolatban még nem tudott konkrétumot elárulni.

HBN-BÁTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek