Nőknek

2012.09.24. 15:46

Szánalom – akár ez is lehet ok a szexelésre?

Mindenki szereti a szexet. Ám e vágy mögött van valami, ami gondolataink fölött áll: a természet akarata, hogy szaporodásra késztessen bennünket. És valóban nagyon fontos, hogy az emberi faj fennmaradjon.

Mindenki szereti a szexet. Ám e vágy mögött van valami, ami gondolataink fölött áll: a természet akarata, hogy szaporodásra késztessen bennünket. És valóban nagyon fontos, hogy az emberi faj fennmaradjon.

Szex a partnered kedvéért

A szex közben reánk váró öröm néha olyannyira elvakít bennünket, hogy szinte teljesen megfeledkezünk a fogamzásgátlásról, az óvszerről, a partnerrel való összeférhetetlenségről, az életcéljaink különbözőségéről. Hogy képes legyél szexuális élvezetet nyújtani vagy érezni, mind nőként, mind pedig férfiként meg kell erősítened nemi hovatartozásodat. Bizonyított tény: azok az emberek, akik nem élnek szexuális életet, vagy ha élnek is, annak minősége igencsak átlagon aluli, gyakran mondogatják, hogy nem érzik magukat nőnek/férfinak. Hiányzik az életükből valami nagyon fontos… a szex!

 De mi történik akkor, ha a rutin besétál az életünkbe, amikor a szex utáni vágy elillan? Egy texasi egyetem pszichológusai által készített tanulmányból kiderült, hogy nem csupán a férfiak szeretkeznek különböző okok miatt, hanem a nők is. A felmérésben több mint 1000 nő vett részt, akik a következő okok miatt létesítettek már szexuális kapcsolatot: unalom, kalandvágy, szánalom, migrén… Miért ámítjuk magunkat ilyen indokokkal? A szexuális élvezet nem csupán az egyik félnek jár!

A „szánalomból” létrejött szex az a fajta szexuális kapcsolat, melyben a partner öröme az elsődleges, az ő érzéseire való tekintettel szeretkezel.

Miért NE szeretkezz „szánalomból”?

A szexológusok úgy vélik, hogy ez nem tesz jót senkinek. Bizonyára benned is tudatosul ez a tény! Szóval, mielőtt rátérnél az efféle jótékonysági cselekedetekre, gondolkodj el a következőkön:

Képes vagy kordában tartani az érzelmeidet? Van, aki visszafogottabb, mások féktelenebbek, egyesek remekül tudják titkolni érzéseiket, mások viszont nem. Ha nem tudsz uralkodni magadon, ha elönt a vágy és tisztában vagy azzal, hogy tetteidnek milyen következményei lennének, keresd inkább egy barátnőd társaságát. Beszéld meg vele a dolgot, a nők könnyebben túllépnek a szerelmi csalódásokon, amikor millió darabra boncolják a témát, és aprólékosan elemzik a részleteket.

Tényleg szerelmes vagy abba a férfiba, aki könyörög a szerelmedért? Mert, ellenkező esetben nem éri meg kitenned magad egy nem kívánt terhességnek, egy nemi úton terjedő fertőzésnek, vagy akár annak, hogy elveszítsd az önbecsülésed. Végtére is, nem egy tárgy vagy.

Meg tudsz birkózni az elkövetkezendő eseményekkel? Egy sebezhető embertől jövő telefonhívások sorozatával, aki azzal áltatta magát, hogy a szex után automatikusan kapcsolat következik, a szó szoros értelmében? Képes volnál önként vállalni az ezután következő drámát? Mielőtt szánalmat éreznél iránta, magadra kellene gondolnod. Magad iránt nem érzel szánalmat? Ez a fajta szex hosszú távon nem hoz semmi jót, sőt, inkább csak frusztrált leszel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!