Sport

2016.11.09. 16:30

Ha úgy érzi, gyorsabb, mint Kazi Tamás, akkor irány az Oxigén Kupa!

Debrecen - Minden induló, amatőr és profi is megtalálhatja a számára megfelelő távot.

Debrecen - Minden induló, amatőr és profi is megtalálhatja a számára megfelelő távot.

Szombaton rendezik meg a X. Oxigén Kupa idei második fordulóját Debrecenben, a Nagyerdőn (a versenyközpont 500 méterre a temető sarkától található). Öt kategóriában állhatnak rajthoz az érdeklődők: lesz Oxi-Mókus- (1,5 km), gyermek- (2,5 km) és serdülő (2,5 km) futam, illetve 5 és 10 kilométeres nyílt női és férfi kategória. A legkisebbek 10 órakor rajtolnak, 10.20-kor startolnak a gyerekek, majd 10.40-kor a serdülők. Az 5 km-re vállalkozók 11-kor, míg a 10 km-en indulók 11.45-kor vágnak neki a távnak.

A Napló által is támogatott versenyen nyolcvan, nyolcvanöt százalékban amatőrök indulnak, de mivel az edzők jól be tudják építeni az igazolt versenyzők felkészülésébe a sorozatot, így indulnak atléták, triatlonosok és más sportágak képviselői is. Az a csodálatos ebben a kupában, hogy a gyerekek és az amatőrök láthatnak elit versenyzőket is, illetve együtt is futhatnak velük. Ezúttal is ott részt vesz a megmérettetésen például Kazi Tamás, Pápai Márton, Mezei Sára és Szőke Balázs is. A szenior korosztályokrra is érdemes odafigyelni, mert ott is olyan bajnokok futnak, mint például Sári Elek, vagy a több sportágban is jeleskedő Gőz József.

Az Oxigén Kupa fordulóira csupán egyszer kell nevezni, ez érvényes lesz a versenysorozat idei, és következő évi futamaira is. Emiatt nincs szükség a táv megadására sem, egy rajtszámmal a továbbiakban tetszőleges távon indulhat a tulajdonosa. Természetesen helyszíni regisztrációra és nevezésre is lesz lehetőség.

Részletes információk találhatóak a viadallal kapcsolatban a frissoxigen.hu oldalon.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!