Sport

2018.02.26. 15:38

Balmaz: nem értékelik túl a győzelmet, csak mennek tovább

Balmazújváros, Debrecen - Az újvárosi támadó, Rácz Ferenc parádés gólt rúgott a Lokinak, de véleménye szerint ez már a múlt.

Balmazújváros, Debrecen - Az újvárosi támadó, Rácz Ferenc parádés gólt rúgott a Lokinak, de véleménye szerint ez már a múlt.

Érdekes, és a balmazújvárosi színekért rajongóknak diadalittas mérkőzést játszott a hétvégén a DVSC és a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő a Nagyerdei Stadionban. A dermesztően hideg szombat estén 2–0-s vendégsiker született, ami a bajnoki forduló egyik meglepetése volt, hiszen a harmadik helyezett kikapott a 11. helyen állótól, azonban akik látták a találkozót, azok számára minden bizonnyal teljesen megérdemeltnek tűnt a narancssárga-feketék győzelme. Mint azt Herczeg András, a Loki vezetőedzője a meccs utáni nyilatkozatában elismerte, az újvárosiak sokkal akaratosabban, és – a szó pozitív értelmében véve – agresszívebben álltak a kilencven perchez.

Az összecsapást a végén döntötte el a Balmaz, a 87. percben Arabuli, a hosszabbítás pillanataiban pedig Rácz Ferenc talált be. Utóbbi játékossal beszélgettünk a győzelmükről.

Ez volt a mérce

Az első tavaszi bajnoki volt, egy kisebb rangadó, éppen ezért felfokozott hangulat volt tapasztalható a pályán és a lelátókon is”

– kezdte értékelését a támadó. – Régen volt már a tavalyi utolsó NB I-es meccsünk, hosszú felkészülés van mögöttünk, úgyhogy ez a derbi egyben mérce is volt, milyen munkát végeztünk el a télen. Minket annyira nem lepett meg, hogy jól teljesítettünk, hiszen erre készültünk, tudtuk, képesek vagyunk akár nyerni is a Debrecen otthonában. Ez azonban már a múlt, nem kell túlragozni, ez csak a tavaszi első lépés volt a célunk, azaz a bennmaradás felé – mondta a futballista, akivel azért csak nem akartunk átsiklani a gyönyörű, átemeléses gólja fölött.

– Remek labdát kaptam, láttam, hogy Nagy Sándor kapus kiindul a kapujából, majd megtorpan. Egy tizedmásodperc alatt dönt ilyenkor az ember, megpróbáltam „átlöbbölni” fölötte, nagyon boldog voltam, hogy sikerült! – örvendezett a labdarúgó, aki a csapategységről is beszélt a Naplónak. – Nem titok, hogy ez az egyik erőssége a Balmazújvárosnak, tényleg jó nálunk a csapategység. Csak együtt lehetünk sikeresek, ezt a jövőben is szem előtt szeretnénk tartani, mert nagyon hosszú út vár még ránk a bajnokságban – fogalmazott Rácz Ferenc.

Fel kell pörögniük

Ami a Lokit illeti, igencsak beragadt a társaság a tavaszi rajtnál, és erre azért biztosan kevesen számítottak a hétszeres bajnokcsapatnál. Voltak aggasztó előjelei a szombati fiaskónak, hiszen a DVSC kedden már elszenvedett egy arcpirító vereséget a Magyar Kupában az NB II-es Dorogtól. Hiába vezettek a cívisvárosiak az alacsonyabb osztályú rivális ellen, végül mégis a dorogiak nyerték meg az odavágót 2–1-re.

Akkor még azt hittük, pillanatnyi kisiklás volt ez a házigazdák részéről, és majd a bajnoki rajton „harapni” fog a társaság. Ez azonban elmaradt, tompának, fásultnak nézett ki a csapat, és sem elöl, sem pedig védekezésben nem tudta azt a szintet hozni, mint amit ősszel láthattunk tőle.

Fotó: Molnár Péter

Mintha valami nem sikerült volna a felkészülés során, de ez persze csak találgatás. Az sem véletlen, hogy a Debrecen trénere, Herczeg András továbbra is óva intett mindenkit attól, hogy túl merész ábrándokat szövögessen. Mint mondta, ő továbbra is inkább hátrafelé tekint, mint sem előre.

Gödörbe került a Loki, és ebből egy nehéznek ígérkező kupavisszavágón kellene megkezdenie a kikászálódást szerdán Dorogon.

A bajnokságban szombaton a Puskás Akadémia otthonában lehet javítaniuk Bódi Ádáméknak, az is egy éles összecsapás lesz, szóval a lecke fel van adva a srácoknak. Abban azért biztosak lehetünk, hogy noha az ősszel olykor erőn felül teljesített a gárda, a múlt héten mutatottnál jóval több van benne.

TN



[related-post post_id="3777564"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!