Helyi közélet

2013.08.28. 17:22

Megfizetnek a hosszú vizsgálatért

Debrecen - Július elseje óta 350 forintba kerül minden megkezdett fél óra, illetve változott a közlekedés rendje is.

Debrecen - Július elseje óta 350 forintba kerül minden megkezdett fél óra, illetve változott a közlekedés rendje is.

Egy kisebb vagyont hagyhat a parkolóautomatában néhány órás kivizsgálás alatt a Kenézy Kórházba járművel érkező páciens.

– A külső parkoló rendje, díjazása a környező intézmények parkolási rendszerének tanulmányozása után és ehhez igazítva került kialakításra – olvasható Lénárt Beáta, az intézmény szóvivőjének válaszában, amelyben utal a DEOEC díjaira. A centrum területén a parkolás első harminc perce ingyenes, a második 365, majd ezt követően minden megkezdett félóra további 540 forintba kerül.

Továbbra is biztosított ötven ingyenes megállóhely a Kenézy Kórház Dorottya utcai oldalában. A lehetőséget gyakran kihasználják, – nyilatkozta a sajtóreferens – de jó szolgálatot tesz az új rendszer is.

Jól működik, de...

A kezdeti nehézségek megszokása után a látogatók és a betegek hozzászoktak a rendszerhez. Nincs fennakadás a parkolás során, megszűnt a füvön, tiltott területeken várakozás – számol be tapasztalatairól, egyúttal továbbra is kéri a betegeket és a látogatókat a táblák által meghatározott forgalmi irányok betartására, kerüljék a megszokásból történő vezetést, ezzel segítve a mentőket az akadálytalan behajtásban.

Megváltozott ugyanis a parkoló forgalmi rendje. A korszerűsített várakozóhelyet a Bartók Béla úti körforgalom felől lehet megközelíteni, míg a Dorottya utca irányából kizárólag a mentők és a taxik hajthatnak be.

Az alig két hónapos rendszerben akadnak még hibák: a mozgáskorlátozottaknak akkor nem kerül pénzbe az autóval álldogálás, ha a mozgássérült személy a gépjárműben tartózkodik kifelé jövetkor. Ha azonban a mozgásában korlátozott betegnek a vizsgálatok után a gyógyintézményben kell maradnia, akkor elvész a mozgáskorlátozott igazolvány nyújtotta ingyenes lehetőség. Lénárt Beáta későbbre ígért megoldást a problémára.

HBN-HaBe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában