Sport

2016.11.11. 13:47

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája - Főtáblás rajt OSC-Szolnok mérkőzéssel

Budapest - Magyar rangadó, az OSC és a Szolnok összecsapása is szerepel az első forduló programjában a férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtábláján.

Budapest - Magyar rangadó, az OSC és a Szolnok összecsapása is szerepel az első forduló programjában a férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtábláján.

A hazai szövetség honlapján közzétett menetrend szerint a két csoportra osztott mezőny április 26-án záruló körmérkőzéses szakasza november 30-án startol, amikor is az OSC az A jelű hatosban otthonában, a Nyéki Imre Uszodában fogadja a hazai bajnok és a Bajnokok Ligája hatos döntőjében, az úgynevezett Final Sixben rendezőként automatikusan résztvevő szolnokiakat. A harmadik érintett magyar gárda, a B csoportba sorolt Eger a BL-címvédő horvát Jug Dubrovniknál kezd.

Ami a legerősebb ellenfeleket illeti, az A-ba került az idei döntőben az első helyért vívott csatában a Juggal szemben alulmaradt görög Olympiakosz, továbbá az Eurokupa-nyertes olasz Brescia, a B-ben pedig igazán komoly vetélytársnak ott van az olasz Pro Recco és a spanyol CNA Barceloneta. Mivel a Szolnok alanyi jogon továbbjutó, rajta kívül ebből a hatosból két csapat válik a Final Six tagjává, míg a B-ből a legjobb három lehet majd ott a hatcsapatos fináléban, amelynek május 25. és 27. között Budapest ad otthont.

A 12-es főtábla csoportjai:

A csoport:

Olympiakosz Pireusz (görög), SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP, Olympique Nice (francia), Spandau 04 (német), A-HÍD OSC ÚJBUDA, AN Brescia (olasz)

B csoport:

Jug Dubrovnik (horvát), Pro Recco (olasz), CNA Barceloneta (spanyol), Partizan Beograd (szerb), Waspo Hannover (német), ZF-EGER

A magyar csapatok mérkőzésrendje:

1. forduló, november 30.:

OSC-Szolnok

Dubrovnik-Eger

2. forduló, december 10.:

Nice-OSC

Szolnok-Olympiakosz

Partizan-Eger

3. forduló, december 21.:

Spandau-OSC

Brescia-Szolnok

Eger-Recco

4. forduló, 2017. január 18.:

OSC-Brescia

Szolnok-Nice

Eger-Hannover

5. forduló, február 8.:

Szolnok-Spandau

Olympiakosz-OSC

Barceloneta-Eger

6. forduló, február 18.:

Spandau-Szolnok

OSC-Olympiakosz

Eger-Barceloneta

7. forduló, március 1.:

Brescia-OSC

Nice-Szolnok

Hannover-Eger

8. forduló, március 22.:

Szolnok-Brescia

OSC-Spandau

Recco-Eger

9. forduló, április 5.:

OSC-Nice

Olympiakosz-Szolnok

Eger-Partizan

10. forduló, április 26.:

Szolnok-OSC

Eger-Dubrovnik

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!