A kerékpáros infrastruktúrát fejlesztenék a civilek

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Getty Images
Debrecen – Kerékpárdepókat hozna létre a Civil Fórum a megyeszékhelyen – jelentette be Timkó Zoltán, a szervezet önkormányzati képviselő-jelöltje szerdán. A kétkerekűek tárolására szolgáló állomásokat a Nagyállomásnál, a Kálvin téren és a Nagyerdőn alakítanák ki.

Az épületek mellett kerékpáros térkép is lenne, s táblával hívnák fel a biciklisek figyelmét a KRESZ-szabályokra. Mint dr. Gondola Zsolt elnök fogalmazott, a depók létesítését a városnak kellene finanszíroznia, ugyanis ha a DKV-nak évente több százmillió forintos támogatás jut, akkor a kerékpárosos infrastruktúra-fejlesztésre is kell pénzt fordítani. Erre azért is szükség van – érvelt –, mert egy felmérés szerint a városlakók 40 százaléka tömegközlekedési eszközként használja a biciklijét, a közintézményeknél lévő tárolókba pedig legfeljebb 8-9 drótszamarat lehet leparkolni.

Elhangzott továbbá, hogy egy a Nagyerdőtől a zeleméri templomromig vezető kerékpáros tanösvényt is létrehoznának, így bemutatva a térség természeti és épített értékeit a turistáknak.

Kósa Márta képviselő-jelölt az önkormányzati választásról szólva azt mondta, a választási programot a lakosokkal közösen állítják össze. Az egyesület ajánlásokat fogalmaz meg, a választók javaslatait pedig beépítik a tervezetükbe.

HBN