Helyi közélet

2015.12.03. 14:27

Nyolc dolog, ami segít elkerülni a betegségeket télen

Elkerülhetetlen, hogy három hónapig bezárkózz a lakásba, amíg véget nem ér a tél. Viszont adunk néhány tippet, hogyan vészeld át betegségek nélkül a hideg évszakot. 

Elkerülhetetlen, hogy három hónapig bezárkózz a lakásba, amíg véget nem ér a tél. Viszont adunk néhány tippet, hogyan vészeld át betegségek nélkül a hideg évszakot. 1. Öltözz megfelelően

Nyilvánvalónak tűnik, de mégsem biztos, hogy az. Sokáig halogattad a téli kabát vásárlását és még mindig az átmeneti kabátodban jársz dolgozni? Hiba, ugyanis egy rövid, a szabadban megtett út is elég lehet ahhoz, hogy megfázz.

2. Készülj fel az alvásra

A pihentető és elegendő mennyiségű alvás fontos, különösen ilyenkor, mert ha nem pihened ki magad eléggé, könnyebben legyengül az immunrendszered.

3. Maradj hidratált

Nyáron könnyebben figyelünk az elegendő folyadékbevitelre, viszont erre télen is ügyelni kell. A hideg nem jelenti azt, hogy kevesebbet kell igyunk.

4. Mozdulj ki!

Attól, amiért odakint nincs az egekben a hőmérő higanyszála még nyugodtan levegőzhetsz, csak öltözz fel megfelelően.

5. Étkezz megfelelően!

Télen kevesebb lehetőségünk van friss zöldséget és gyümölcsöt enni, de igyekezz kiegyensúlyozottan étkezni. Hidd el, meghálálja a szervezeted.

6. Vitaminok

Természetesen egyél minél több gyümölcsöt és zöldséget, de mindenki lebetegszik körülötted, jobb ha multivitaminokkal is próbálod elkerülni, hogy elkapd a betegséget.

7. Relaxáció

Tudod mi gyengíti leginkább az immunrendszert? A stressz. Próbálj meg szakítani magadra időt, amikor nem foglalkozol semmivel.

8. Utazz korábban!

Ha teheted, indulj el a tíz perccel korábban induló busszal, ha azon kevesebben utaznak, kisebb az esélye, hogy elkapj valamilyen megfázásos betegséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában