A floorballosoknak is beindul az év

Akt.:
A floorballosoknak is beindul az év
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Igazi erőpróbával kezdi a 2016-os naptári esztendőt a DEAC floorball csapata: a debreceni legénység a Magyar Kupa első körében az élvonalban jelenleg negyedik helyén álló IBK Cartoon Heroes csapatát fogadja szombaton.

A debreceni csapat története során már több alkalommal is megmérkőzött soros ellenfelével és a kupasorozatban is többször megtréfálta fővárosi vendégét. A mostani találkozón viszont a vendégeket tartják esélyesnek, ugyanakkor itt az idő a hajdúsági legénység előtt is, hogy rátermettségüket egy komoly ellenféllel szemben is bizonyítani tudják.

Az előzetes várakozások is izgalmas, színvonalas mérkőzést vetítenek előre. A fővárosiak sem becsülik le debreceni ellenfelüket. Így vélekednek a mérkőzés előtt az érintett felek:

Duró Norbert, a DEAC edzője szerint a csapat kemény mérkőzésnek néz elébe. – Az IBK CH sok játékosát személyesen is ismerem, sokszor léptünk már pályára egymás ellen, valamint egymás mellett is a válogatottban. Egyenként is technikás játékosok és jól játszanak csapatként is. Gyors játékot játszanak, amely a második vonalban kevésbé jellemző, így erre külön felhívtam a játékosok figyelmét. Képességeinkhez mérten megpróbáljuk megnehezíteni a dolgokat, azonban az elsődleges, hogy sokat tanuljanak a fiúk a találkozóból – mondta a tréner.

Liebe György, az IBK CH játékosa is megosztotta gondolatait a meccsről: – A mindenkori debreceni csapatot úgy ismerem, mint egy kemény tartással bíró, és technikás, szép floorballt játszó alakulatot, így ugyan azt gondolom, hogy esélyesként utazhatunk a meccsre, nehéz 60 perces küzdelemre számítok, bajnoki osztálybeli különbségtől függetlenül.


Debreceni EAC – IBK Cartoon Heroes

2016. január 9. (szombat), 17:00

Debrecen, Agrár Sportcsarnok

A belépés díjtalan.


– Ó Nagy Ferenc –

Címkék: , ,