A firenzei stadionban muzsikált a debreceni tinirocker

Balogh Soma
Balogh Soma - © Fotó: magánarchívum
Firenze – Nem szűkölködik élményekben és kihívásokban az idei nyár a Tv2 felfedezettjének, a 13 éves Balogh Soma dobosnak.

Június 28-án abban a szenzációs élményben volt része, hogy a Tankcsapda és Fejes Tamás segítségének köszönhetően ott lehetett az idei Volt Fesztiválon, a Tankcsapda- és Iron Maiden-backstage-ben. Újra találkozhatott példaképével, Nicko McBrain-nel is, a világhírű angol banda dobosával, de Bruce Dickinson is dedikálta a nemrég megjelent életrajzi könyvét Somának, aki közelről figyelhette a koncert eseményeit.

Az ifjú rocker nyara ezzel nem ért véget. Szombaton éjjel a firenzei stadionban nagy sikerű koncertet adott 1000 rockzenész az idei Rockin1000 keretében. A rockezred kötelékében három magyar zenész is ott volt. Köztük a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Könnyűzenei Képzési Központjának hallgatója, Soma is.

bs1Fotó: magánarchívum

A koncerten való részvételt több hónapos jelentkezési és válogatási procedúra előzte meg, ennek során választották ki Somát is. Az est sztárfellépője Courtney Love amerikai rockénekes és színésznő, a Nirvana frontembereként ismert Kurt Cobain özvegye volt. A koncertről készült filmanyag hamarosan látható lesz a Rockin1000 hivatalos oldalain.

bs2Fotó: magánarchívum

Soma legközelebb augusztus 17-én a hajdúböszörményi Hajdúhét rendezvényén lép színpadra Juhos Zsófi énekesnővel.

HBN


Balogh Soma
Debrecen - „Fut a szekér” Balogh Somával, a debreceni Lilla Téri Kéttannyelvű Általános Iskola hetedikesével. Tavaly például elnyerte a Nemzet Fiatal Tehetségeiért ösztöndíjat, valamint a MOL Tehetségtámogató Program 2017 Művészet-tudomány kategória ösztöndíját is. Vallja, hogy az elnyert tehetsé...