Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.19. 15:59

Az ünnepi fény ne legyen fekete

<p>Nyíregyháza - A gyermekjátékok vásárlásánál is keressük a játékon vagy a csomagoláson a CE-jelölést. – A mostani ellenőrzéseink középpontjában a szezonális jellegű termékek állnak.</p>

– A mostani ellenőrzéseink középpontjában a szezonális jellegű termékek állnak: gyermekjátékok, karácsonyi fényfüzérek, csillagszórók, míg az élelmiszerek közül az iés italáruk – tudtuk meg Holló Jánosnétól, a fogyasztóvédők vezetőjétől.

– Az idén is több (főként a Távol-Keletről származó) gyermekjátékkal és elektromos műszaki cikk jelent gondot. A fényfüzérek vásárlásakor ügyeljünk arra, hogy a csomagolásról ne hiányozzon a részletes, magyar nyelvű figyelmeztető felirat, s a termékről ne hiányozzon a CE megfelelőségi jel!

A leggyakoribb hiba: eltér a szabványtól a csatlakozó dugó mérete, kivitele, a vezeték kettős szigetelés helyett csupán érszigeteléssel van ellátva.
Általában is igaz: minél több információt közölnek velünk, annál biztosabbak lehetünk a vásárlásunkban. Hibátlan termék esetén visszavásárlásra és cserére a jogszabály nem kötelezi a kereskedőt, viszont a gyakorlat azt mutatja: a legtöbb boltban nem zárkóznak el az ilyen vásárlói kérés elől.

Nagyon fontos valamennyi terméknél a blokk megőrzése, mert a későbbi reklamációs igénnyel csak annak birtokában élhetünk. A számlát vagy nyugtát legalább két évig (tartós használatra rendelt termékeknél három évig) őrizzük meg!

Amennyiben interneten vagy termékbemutatón (tehát üzleten kívül) vásároltunk, s a vásárló esetleg meggondolja magát, úgy a 8 munkanapon belül (lehetőleg ajánlott küldeményként) visszaküldött árut a forgalmazó köteles visszavenni. A szállítás költségét természetesen a vevő állja – mondta Holló Jánosné.

 

- Lefler György -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!