Helyi közélet

2014.12.03. 12:50

Diákok is gyűjtenek

Debrecen - Bárki beszállhat, miként a Szoboszlói úti általános iskola diákjai.

Debrecen - Bárki beszállhat, miként a Szoboszlói úti általános iskola diákjai.

Idén is szeretnék a szervezők – a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete, a Kőr Dáma Egyesület, a ColorPlay és a DPE – meglepni a nehéz sorsú gyerekeket a karácsonyi ünnepek közeledtével, ezért újra elkezdték a tavaly oly nagy sikerrel futott csokigyűjtést. Az akcióhoz több debreceni általános- és középiskola is csatlakozott, például a Szoboszlói Úti Általános Iskola is, ahol a kisdiákok osztályonként gyűjtik a finomságot, sőt fogkrémek, fogkefék is kerültek a gyűjtőládába.

A pedagógusok elmondták: a karitatív programokon keresztül a gyerekek közvetlenül is megtapasztalhatják, milyen érzés adni, kiváltképp, ha nehéz sorsú kortársaikon segíthetnek. Bár a gyűjtés még nem ért a finisbe (december közepéig van idő), a szervezők már lázasan készülődnek az akció zárórendezvényére, ahol közel 800 gondozott találkozhat a Mikulással.

Aki szeretne csokoládét felajánlani, az keresse fel a gyűjtőpontok valamelyikét (például a Napló-székházban), vagy felajánlását bedobhatja a Kossuth téri Nagy Csokigyűjtő Ládába is a Mikulás-ház előtt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában