A döntőben vágnának vissza a Gorilláknak a debreceni Gladiátorok

A döntőben vágnának vissza a Gorilláknak a debreceni Gladiátorok
© Fotó: Barka Bálint Tarzi
Debrecen – A Gladiators a Dunaújváros Gorillazzal mérkőzik meg a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió I-es bajnokságának döntőjében, a Pannon Bowlon július 10-én.

Egy év után ismét nagypályás döntőt játszhatnak a Gladiátorok. A 2015-ös Divízió II-es finálé megnyerése nagyon kemény feladatnak bizonyult, és idén a Pannon Bowl trófeáért is rendesen meg kell küzdeniük az arany-feketéknek. A cívisvárosiak már találkoztak a Gorillákkal az alapszakaszban, amikor is 21-6-os vereséget szenvedtek Rákócziújfalun, ám akkor 12-en is hiányoztak, köztük két válogatott játékos, Roják Richárd és Harsányi Tamás, az irányító, Molnár Gábor, Szabó Krisztián elkapó, illetve Szente Attila falember. Ezúttal ezek az emberek mind egészségesek és harcra készek.

Molnár Gábor lehet a vasárnapi finálé kulcsembere, aki pályafutása során először játszik a Gorillák ellen. Az irányító két TD-passzt is kiosztott a Szekszárd Bad Bones elleni hosszabbításban megnyert (20-14) elődöntőben, de sok futott yardja is volt. Mondhatni jól hangolt a fináléra. Mellette Roják Richárd is bizonyítani akar majd, aki idén eddig sziporkázik a Gladiatorsban. A védelem a Szekszárd ellen bizonyította, hogy a Gorillaz támadósorának ezúttal nem lesz sétagalopp a mérkőzés. Harsányi Tamás sérülése után kirobbanó formában tért vissza,nem hagyott nyugodt pillanatot az irányítónak a Rosszcsontok elleni meccsen.

Az elődöntőben még rengeteg hibával játszottak a Gladiátorok, az elmúlt két hétben azonban a szervezett csapatépítés és az edzések magas látogatottsága, valamint a játékosok motiváltsága éretté tette az alakulatot, hogy felüljön a Divízió I. trónjára.

Fotó: Barka Bálint Tarzi Fotó: Barka Bálint Tarzi ©

A Gorillák 2012 óta nem nyertek aranyat a sorozatban, mindig a döntőben vagy annak közelében estek el. A Dunaújváros idén rendkívül erős szezont zárt, hiszen megnyerte az alapszakaszt és az elődöntőben is magabiztosan verte 35-0-ra a Miskolc Renegadest. Támadósoruk tele vannak pontgyárosokkal és egy masszív, erős irányítóval, akinek különlegessége, hogy az egyedüli balkezes adogató Magyarországon. A védelmük az egyik legfizikálisabb és legtapasztaltabb a Ligában. Ugyanakkor a Gorillaznál is vannak HFL-edzett játékosok, illetve a keretüket a Divízió II-es Budpest Eagles tehetséges amerikai focistái is erősítik. Ám ezek a Sasmadarak egy nappal korábban döntőznek, így elképzelhető, hogy egy kicsit megviselten, akár fáradtan lépnek majd pályára a Pannon Bowlon.

Szerintem a csapat ennyire egységes még nem volt, mióta egyesültünk a Szolnokkal” mondta Szűcs Botond, a Gladiators vezetőedzője. – „Ez köszönhető annak a csapatösszetartásnak is, amit a múlt hét szombaton szerveztünk. Mindenkitől a maximum kell vasárnap. Örülök, hogy az edzéseken csak a játékkal tudtunk foglalkozni, mert a srácok így koncentrálni tudtak a döntőre és kellően fel tudtak pörögni. Ami a Gorilllazt erőssé teszi, az a hatalmas tapasztalat. Többen HFL-edzettek, vannak tehetséges játékosok, akik a Divízió II-es Budapest Eaglesből érkeztek. Egy többgyökerű csapat, ahol mindenki játéklehetőséget kap, és ez jelenti náluk a fejlődést. A döntő napján fogunk Dunaújvárosba utazni, ami nem hátrány, mert ez így nagyobb lehetőséget nyújt számunkra a közös készülésre. Győzni akarunk, hogy a fekete mezünkhöz egy újabb arany párosuljon.”

– Makranczi László –Sporthírek