A DEAC lemosta az Egert a Hepp-kupában

Igazi csapatként játszott a DEAC
Igazi csapatként játszott a DEAC - © Fotó: debka.hu
Debrecen – Bejutott a legjobb nyolc közé a DEAC Kamilla Gyógyfürdő a Hepp-kupában, miután idegenben legyőzte az Eger együttesét. A csapatok múlt hétvégén a bajnokságban egy rendkívül kiélezett mérkőzést játszottak, ám ezúttal nem bízták a véletlenre a hajdúságiak, s meggyőző játékkal 38 pontot vertek ellenfelükre.

Jobban kezdték a találkozót a debreceniek, látszott a játékukon, hogy felkészültek az egriekből. Hamar meg is lett az eredménye a tudatos játéknak, a negyed közepére kilenc pontos előnyt sikerült kiharcolni. Bár a hazai csapat külső dobásainak köszönhetően visszakapaszkodott, így is megmaradt négy egységnyi a vezetésből.

A második játékrészt pontatlanul kezdték a felek, rengeteg üres helyzet maradt ki mindkét oldalon. A DEAC kapta el azonban hamarabb a fonalat, Pék Dávid hárompontosával már 11-re nőtt a különbség. Hiába kért időt Váczi Péter, nem tudták megállítani a debreceni támadásokat, Patkovic közelijével 44-32-es vendég vezetést mutatott az eredményjelző a nagyszünetre.

Tovább folytatódott a DEAC dominanciája a fordulás után is. Nagyszerűen jártatták a labdát a vendégek, szebbnél szebb megoldásokkal hozták helyzetbe egymást, a hevesi csapat pedig csak asszisztálni tudott ehhez. Nagy Botond hetedik hárompontosával már húsz pontra nőtt a differencia, s hiába váltottak védekezést a vendéglátók, nem tudták megállítani az ellenállhatatlanul kosárlabdázó debreceni együttest.

Az utolsó felvonásra gyakorlatilag eldőlt a találkozó, így az edzők bátran rotálhatták csapataikat. A hajdúságiak labdaszerzéseiknek köszönhetően könnyű kosarakat szereztek, míg az Eger játékosai teljesen tanácstalanok voltak. Nyoma sem volt tehát a múltheti bizonytalan játéknak debreceni részről, nagyszerű kosárlabdát mutatva végül magabiztos győzelmet arattak. A DEAC sikerével bejutott a Hepp-kupa legjobb nyolc csapata közé.


A tények

EKF-Eger-KOK – DEAC Kamilla Gyógyfürdő 61-99 (19-23; 13-21; 17-33; 12-22)

DEAC: Patkovic 13, Kovács 4, Pék 16/6, Nagy Bo. 11/9, Nagy Be. 24/21 cserék: Vas 4, Gál -, Erdei 10/6, Szarka 2, Kiss 4, Széll 9, Lippai 2


– dekba.hu –

Címkék: , ,hirdetés