A csapatmunka eredményre vezetett

Kiss László (szemben) szerint mindenki kivette a részét a sikerből
Kiss László (szemben) szerint mindenki kivette a részét a sikerből - © Fotó: Napló-Archívum
Balmazújváros – A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő létfontosságú mérkőzést tudott megnyerni a másodosztályban.

Németh Ádám szezonbeli első találatával, 1–0 arányban fektette két vállra a hazai környezetben játszó Balmazújváros a Soroksárt az NB II. 26. fordulójában, ezzel továbbra is bízhatnak az osztályváltás elkerülésében a hajdúságiak.

Nem beszélnek a kiesésről

– Igazi csapatként funkcionáltunk, mindenki kivette a részét a sikerből, szerintem ezzel tudtuk felülmúlni a soroksáriakat. Tisztában voltunk a bajnoki fontosságával, ennek megfelelően álltunk hozzá a találkozóhoz – nyilatkozta Kiss László a Naplónak a sorsdöntő ütközet másnapján.

A balmazújvárosiakat a vasárnapi győzelemnek köszönhetően mindössze kettő pont választja el a 13. pozíciótól, a különbség eltüntetésére még négy összecsapáson nyílik lehetőség. – A nyomást el tudjuk viselni, vagyunk elég profik ehhez. Amikor Feczkó Tamás átvette a gárda irányítását, megbeszéltük, hogy nem foglalkozunk a tabellával, az öltözőben sem beszédtéma a kiesés – fogalmazott az újvárosi védő.

Feczkó irányításával hét forduló alatt a Balmazújváros tizenkét egységet zsebelt be. Érdekesség, hogy a Szabó János vezette alakulatnak tizenkilenc játéknap alatt mindössze tíz pontot sikerült termelnie. – Tamásnak már a személyisége is pluszt adott, több játékos ismerte őt régebbről, szerettünk vele dolgozni. Teljesen új stílust honosított meg, fiatalos lendület jellemző rá. Tele van ambícióval a mester, ami átragad a keretre is – mondta Kiss, aki csapattársaival együtt legközelebb az ugyancsak a „túlélésért” küzdő Cegléd otthonában lép pályára. Erről a meccsről elmondta a 30 esztendős labdarúgó, hogy nehéznek ígérkezik, ennek ellenére muszáj kiharcolniuk a diadalt. Hozzátette, reményei szerint a vetélytársak eredményei számukra kedvezően alakulnak, így saját kezükbe vehetik majd a sorsukat a pontvadászat hajrájában.

HBN–BÁ
hirdetés