Sport

2019.03.27. 18:49

Senánszky Petra aranyérmes az ob-n!

Debrecen - Rögtön a nyitónapon kiderült, nem maradunk debreceni arany nélkül az úszó ob-n.

Debrecen - Rögtön a nyitónapon kiderült, nem maradunk debreceni arany nélkül az úszó ob-n.

Jól indult cívisvárosi szempontból az országos úszóbajnokság szerdai nyitónapja, hiszen az elődöntők során kiderült, négy debreceni érdekeltségű finálét is rendeznek este. Senánszky Petra, az 50 méteres női gyorsúszás címvédője második idővel jutott be, ugyancsak ebben a számban, ám a férfiaknál a DSC-SI úszója Holoda Péter lett döntős, ahogyan a 800 méteres női gyorson Gál Kincső.

Petra, az aranyszállító

A 4x100 méteres mix gyorsváltóknál a Holoda Péter, Sándor Benedek, Senánszky Petra, Gál Kincső összetételű DSC-SI kvartett a harmadik legjobb idővel szintén biztosította helyét a fináléban.

A döntőket megelőzően sajtótájékoztatót tartottak a Debreceni Sportuszodában, melyen a Magyar Úszó Szövetség együttműködési megállapodást kötött a Semmeilweis Orvostudományi Egyetemmel, a Magyar Antidopping Csoporttal, valamint a Nemzeti Sporttal. Wladár Sándor MÚSZ-elnök örömét fejezte ki, hogy ezentúl dr. Merkely Béla professzornak, az egyetem rektorának csapata nagy egészségügyi segítséget nyújt az úszóinknak, és az országos sportnapilappal tulajdonképpen megújították az eddigi virágzó kapcsolatukat. Dr. Tiszeker Ágnes, a MACS vezetője úgy fogalmazott: a legfőbb feladatuk a prevenció és a sportolók megfelelő tájékoztatása lesz.

A mindig mosolygós és készséges Senánszky Petra a döntő előtt bő két órával érkezett vissza az uszodába, ezúttal azonban érthetően feszültebb volt, mint máskor. Kérdésünkre, mi szerint sikerül-e nyernie este, azt válaszolta: jó lenne. Nem sokkal hat után kiderült, ez nem csak vágyálom, az ob-n a DSC-SI színeiben versenyző Petra 0:25,75-ös idővel nyerte meg az aranyat.

Ezt megelőzően Holoda Péter ötödik lett 50 gyorson, utána a szintén DSC-SI-s Gál Kincső úszott, s harmadikként csapott a célba.

A mix gyorsváltó döntője 19 óra után rajtol el.

HBN


[related-post post_id="4185350"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!