Helyi közélet

2013.03.20. 13:42

Lakásbetörések miatt kerültek „hűvösre”

Debrecen - A négy gyanúsított közül kettőt tetten értek egy homokkerti bűncselekmény során.

Debrecen - A négy gyanúsított közül kettőt tetten értek egy homokkerti bűncselekmény során.Legalább hat lakásbetörést követett el Debrecenben a rendőrség gyanúja szerint az a négy férfi, akiket több „részletben” sikerült elfogni a közelmúltban. Kovács Károly, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: H. Sándor (30), K. Arnold (23), L. Csaba (37), valamint O. Vilmos (35) ellen nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett miatt folyik eljárás.

A rendelkezésre álló adatok alapján a négy férfi a reggeli órákban kifigyelte, hogy a kiszemelt házak lakói mikor mennek el otthonról, majd röviddel utána behatoltak a lakásba. A társaság két tagját egy január 18-ai betörés során tetten érték a homokkerti városrészben, s az eltulajdonított – közel 400 ezer forint értékű – ékszereket is megtalálták náluk. H. Sándort és K. Arnoldot Őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat.

A nyomozóknak sikerült azonosítani a két elmenekült bűnelkövetőt, s mivel valószínűsíthető volt, hogy fegyverrel rendelkeznek, elfogásukhoz a Terrorelhárítási Központ segítségét kérték. A rendőrök március 12-én hajnalban hajdúszováti lakásán elfogták L. Csabát, majd másnap reggel O. Vilmost szintén elkapták a debreceni nyomozók.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában