Nagyvilág

2013.02.28. 15:43

500 000-be fájt az ingyenes Apple játék

Egy 5 éves kisfiú gyanútlanul letöltött egy ingyenes iPad játékot, majd 10 perc múlva már ment is az 1700 fontos számla.

Egy 5 éves kisfiú gyanútlanul letöltött egy ingyenes iPad játékot, majd 10 perc múlva már ment is az 1700 fontos számla.A játék valóban ingyenes, amit letöltött (Zombies vs Ninjas), de 10 perc alatt 19 extrát töltött le, ami egyenként 70 fontba került. A szülök is csak akkor döbbentek meg, amikor látták e-mail fiókjukban az iTunes számláját: 1700 font, vagyis átszámítva körülbelül 500,000 forint!

Amerikában már hatalmas összegeket térített vissza az Apple hasonló véletlen vásárlásokért, de Angliában szegény áldozat pechére nincs ilyen. Próbálták felvenni a céggel a kapcsolatot, de nem kaptak még választ.

A játékban dartsokat vagy bombákat kell a zombikra dobni. Minden szint után rákérdez a játék, hogy szeretne-e új dolgokat venni vagy folytatja a játékot. Csomagban persze sokkal olcsóbb, 70 fontért 90,000 dartsot és 333 bombát kapunk. Ezzel néhány ezer zombit biztosan ki tudunk irtani.

A szülők emlékeztek arra a délutánra, amikor a kisfiú elkérte tőlük a jelszót, de azért adták oda, mert biztosította őket, hogy ingyenes játékról van szó. Maga a játék tényleg az, csak nem szabad felelőtlenül nyomkodni. Szegény Danny sírva fakadt, amikor a szülei mondták, hogy mennyi pénzt dobott ki az ablakon. Nem akart ő rosszat, itt egyértelműen a játék készítői hibásak, hogy nincs többszintű ellenőrzés, hogy valóban szeretne-e a vásárolni és tudatában van-e annak, hogy ez valódi pénzért megy és nem játékpénzért. Jó intő példa lehet azonban szülők számára is, hogy mindenképp figyeljenek oda, milyen játékkal játszik a gyermek mert könnyű ilyen esetbe belefutni az okostelefonok és táblagépek esetén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!