Nagyvilág

2007.12.24. 10:44

Bomba a burka alatt

<p>Az afganisztáni Dzsalalabadban a rendőrség letartóztatott egy nőt hétfőn, mert burkája alatt robbanószerrel tömött mellényt találtak.</p>

Ilyen típusú bombát a tálibok szoktak használni öngyilkos merényleteikhez. Az 55 éves nőt szülőfalujától kezdve követték a rendőrök azután, hogy tippet kaptak egy informátoruktól.

A hatóság már ki is kérdezte az elfogott nőt, és megállapította, hogy a tálibokkal állt kapcsolatban. A rendőrök szeretnék feltérképezni azt a hálózatot, amelynek dolgozott.

A hétfői híradások egyébként két afganisztáni merényletről is beszámoltak. Két bomba robbant még vasárnap az ázsiai országban Kandahár városában és annak közelében. A támadásokban négyen vesztették életüket. A rendőrség szerint a robbantásokért a tálibok a felelősek.

Az egyik bombát egy holttest alá rejtették el a merénylők. Amikor egy rendőr és egy helyi férfi el akarta vinni a tetemet, akkor robbant föl a szerkezet. Mindketten azonnal meghaltak. A másik pokolgépet egy autóba rejtették el. A detonációban ketten vesztették életüket, hárman pedig megsérültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!