ügyeleti hírek

2019.10.31. 09:57

Lángoló kémény és avartüzek dolgoztatták a tűzoltókat

Délután egy karambolhoz is vonulniuk kellett a 33-as főút Debrecen közeli szakaszához.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Égett az avar tegnap a déli órákban Földes külterületén. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet, amely megközelítőleg ötszáz négyzetméterre terjedt ki.

Összeütközött egy téglát szállító pótkocsis teherautó és egy kisteherautó tegnap kora délután a 33-as számú főúton, Debrecen közelében. A helyszínen a cívisvárosi hivatásos tűzoltók elvégezték a járművek feszültségmentesítését. Az egyik jármű sofőrjét a mentőszolgálat kórházba szállította.

Száz négyzetméteren égett az avar tegnap kora délután Hosszúpályiban, a Homokutcában. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Avartűzhöz riasztották a katasztrófavédelem munkatársait Nyírmihálydiban is. A Csonka utcában a nyíradonyi hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltók két vízsugárral, valamint kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Az M3-as autópálya 210-es kilométerszelvénye mellett, Hajdúdorog külterületén is meggyulladt az aljnövényzet tegnap délután. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat.

Meggyulladt egy családi ház kéménye tegnap a késő esti órákban Debrecenben, a Csiperke utcában. A tűz nem terjedt tovább, a helyszínre vonuló helyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal, dugólétrán át szüntették meg a veszélyhelyzetet. Személyi sérülés nem történt – értesítette lapunkat a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jogtanácsosa.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a megyében a rendőrök az elmúlt 24 órában 3 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely közül 1 súlyos és 2 könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 4 személyt fogott el, akik közül 2 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 2 személyt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 12 személyt állítottak elő, közülük 6 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 5 esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában