psg

2020.06.14. 09:59

A sportigazgató megerősítette: Cavani és Thiago Silva is eligazol

A párizsiak csapatkapitánya és klubrekorder gólszerzője is más csapatban folytatja.

(FILES) In this file photo taken on March 6, 2018 Paris Saint-Germain's Uruguayan forward Edinson Cavani (R) and Paris Saint-Germain's Brazilian defender Thiago Silva react after losing the UEFA Champions League round of 16 second leg football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Real Madrid, at the Parc des Princes stadium in Paris. - While waiting for the restart of the UEFA Champions League in August 2020, the Paris Saint-Germain (PSG) football club is already working and thinking about next season. With losses estimated by the club at more than 200 M EUR after the end of Ligue 1, due to the COVID-19 pandemic, the question of saving a transfer to find a replacement of the caliber of Edinson Cavani (33 years) or of Thiago Silva (35 years), respectively top scorer in history and captain of the Paris club, is very important. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Franck Fife

Leonardo, a PSG sportvezetője a Le Journal du Dimanche lapnak megerősítette a korábbi sajtóértesüléseket, miszerint egyik játékosnak sem hosszabbítják meg hosszú távon a június végéig érvényes szerződését. Hozzátette:

a brazil védőre és az uruguayi csatárra a félbeszakított Bajnokok Ligája-idény – egyelőre csak remélt – befejezésig számítanak.

Miután a Ligue 1 küzdelmeit már lezárták a koronavírus-járvány miatt, a PSG csak a BL-ben érdekelt. A gárda – az egyenes kieséses szakasz első felvonásán a Borussia Dortmundot búcsúztatva – már bejutott a BL-negyeddöntőbe, mielőtt a kupasorozat márciusban a pandémia miatt félbeszakadt. Az európai szövetség hivatalosan meg nem erősített tervei szerint a sorozat lezárására – négyes vagy akár nyolcas torna keretében – Lisszabonban kerülhet sor augusztusban.

Thiago Silva nyolc év után távozik az együttestől, ahol több mint háromszáz mérkőzésen lépett pályára és hét bajnoki címet nyert.

A védő még két évig akart játszani a PSG-ben, amelynek viszont más tervei voltak vele kapcsolatosan.

A 33 éves Cavani a PSG törtnetének legeredményesebb csatáraként 2013 óta 200 gólt szerzett 301 tétmeccsen,

a fővárosi csapattal ötször nyert bajnokságot. A támadót az elmúlt hónapok során a sajtóhírekben több elitklubbal is összehozták – egyebek között az Atlético Madriddal, az FC Barcelonával és az Internazionaléval -, de egyikkel sem jutott dűlőre.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában