Mozdulj, Debrecen!

2024.05.08. 15:33

Kiütéssel győztek az iskolások – pörög az Amatőr Kiütő Bajnokság első fordulója

Immár harmadik alkalommal mérkőznek meg a kiütőzés nagyjai a Mozdulj, Debrecen programjában. Az Amatőr Kiütő Bajnokság harmadik korcsoportos fordulóját május 8-án, szerdán a debreceni Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskolában tartották.

Kosztin Éva

Immár harmadik alkalommal mérkőznek meg a kiütőzés nagyjai a Mozdulj, Debrecen programjában

Forrás: Czinege Melinda

A Mozdulj, Debrecen! iskolaprogramjának eseménye diákok százait mozgatja meg, csak a szerdai napon közel százhetvenen ragadtak labdát a kezükbe az Amatőr Kiütő Bajnokság első fordulójában. – A bajnokság céljai a játéklehetőség biztosítása a debreceni oktatási intézmények azon tanulói számára, akik szervezett keretek között rendszeresen nem végeznek sporttevékenységet, az intézmények közötti kapcsolatok erősítése, a közösségépítés, illetve a sportszerűség népszerűsítése – tájékoztatott Kanyó Zsófia, a Mozdulj, Debrecen! iskolaprogram koordinátora. 

Immár harmadik alkalommal mérkőznek meg a kiütőzés nagyjai a Mozdulj, Debrecen programjában
Izgalmas kiütőmeccsek voltak szerdán is 
Forrás: Czinege Melinda

A résztvevőkről elmondta, 38 debreceni intézmény 63 csapatának közel 760 diákja négy korcsoportban méri össze tudását: harmadik-negyedik évfolyamosok, ötödik-hatodik évfolyamosok, hetedik-nyolcadik évfolyamosok és kilencedik-tizedik évfolyamosok.

Az első két korcsoport csapati május elején játszottak. Ma 14 csapat vett részt a harmadik korcsoport első fordulójában, a negyedik korcsoport selejtezői május 17-én lesznek. Az Amatőr Kiütő Bajnokság második fordulóját a június 2-i Mozgás Karneválon tartjuk az Oláh Gábor utcai sportkomplexumban

 – ismertette a programot.

Nagyon élvezték a gyerekek a kiütőt

– Elég tudatosak a testnevelők és a gyerekek is, akik iskolai keretek között gyakorolnak, készülnek a versenyre. A tornák megnyitóin minden csapat kap 4-4 rendhagyó kiütőlabdát, ami nemcsak attól különleges, hogy a Mozdulj, Debrecen! logója díszíti, hanem a diákok és az alpolgármester által végzett tesztek alapján kevésbé fáj, ha eltalálják vele az embert, így senkinek nem veszi el a kedvét a részvételtől – mondta a felkészülésről Kanyó Zsófia, akitől arról is érdeklődtünk, hogy milyen képességek kellenek ahhoz, hogy valaki sikereket érjen el ebben a labdajátékban.

– Jó csapatjátékosnak kell lenni, hiszen a játék közben állandóan megy a passzolgatás. Fontos, a játékos jól tudjon kommunikálni és képes legyen az osztott figyelemre. A kimagasló dobótechnika szintén előny – foglalta össze.

Fantasztikus hangulat övezte a mérkőzéseket, hatalmas öröm volt látni, ahogyan a gyerekek élvezték a kiütőt, önfeledten játszottak, és osztoztak a közös mozgás örömében – mindemellett számos pozitív példát is láthattunk a mérkőzések során a sportszerűség tekintetében. Úgy gondolom az esemény elérte a célját

 – tette hozzá Kanyó Zsófia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában