Utánpótlás

2024.05.07. 16:39

Gyerekek oltották a tüzet a debreceni reptéren

Nemcsak a tűzoltást, a célzást is kipróbálhatták a kicsik.

Haon.hu

A gyerekek élesben is kipróbálhatták a tűzoltást

Forrás: Facebook / DETKA Oktató Kft.

Aggodalomra természetesen semmi ok, nem történt tragédia, sem komolyabb tűz a reptéren, és nem toboroznak kiskorúakat a katasztrófák elhárítására. Az apró tűzoltók önkéntesen, örömmel vállalták a feladatot Szent Flórián napján, a magyar tűzoltók napja alkalmából a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren.

detka, reptér, tűzoltó, tűz a reptéren
Nem volt veszélyes a tűz a reptéren
Forrás: Facebook / DETKA Oktató Kft.

A DETKA Oktató Kft. Facebook-bejegyzése alapján a szombati nap amiatt is különleges a reptéri tűzoltók történetében, hiszen nemrég megalapították Önkéntes Tűzoltó Egyesületüket, melynek mérföldköve az egyesülethez elsőként csatlakozó ifjoncainak tartott bemutató volt.

Úgy gondoljuk, a fiatalok edukációját nem lehet elég korán elkezdeni éppen ezért küldetésünk, hogy a jövő generációját nem csupán hiánypótló, veszélyhelyzeti oktatással lássuk el, de egyfajta életpálya modellt is mutassunk nekik munkánk által

 – írják.

Hozzáteszik, az ifjú tagoknak lehetőségük volt egy rövid oktatás után a gyakorlatban is kipróbálni a tűzoltást, célzást és a mászóketrecben is bizonyíthattak. 

detka, reptér, tűzoltó
Tűz a reptéren: hatalmas öröm volt a gyerekek számára a bemutató
Forrás: Facebook / DETKA Oktató Kft.

Április közepén is akadt látványosság a DETKA gyakorlópályáján, akkor az Shark Robotics cég Colossus tűzoltó robotja bizonyította táremtettségét. Az erről szóló cikkünk itt olvasható:

Tavaly áprilisban pedig portálunk is ellátogatott egy bemutatóra a reptéri tűzoltókhoz, és testközelből láthattuk, ahogy szivárványt varázsolnak a fecskendőből kiáramló vízsugarak az égő hajtómű előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában