Hajrá!

2024.05.08. 09:26

Előkerült a történelmi atlasz, szerdán elstartolt a történelem érettségi

A magyar és a matek már megvolt. Szerdán történelem érettségin bizonyíthatnak a diákok.

Nagy Emese

Megkezdődött a történelem éretségi

Forrás: Kiss Annamarie

A napokban kezdetét vette az érettségi időszak, hétfőn magyarból, kedden matematikából adhattak számot tudásukról a végzős diákok, az eddigi érettségi feladatokról, illetve azok nehézségeiről a Haonon tájékozódhatnak az olvasók. Szerda reggel a Szent József Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium végzősei már jóval kilenc óra előtt az épület előtt kisebb csoportokat alkotva megvitatták az elmúlt két nap feladatait. Izgatottságot lehetett látni rajtuk, de félelmet nem, a Haon érdeklődésére megjegyezték, hétfő óta már tudják, mi vár rájuk, nem ismeretlen számukra a helyzet, de vizsgadrukk van bennük a történelem érettségi előtt is.

történelem érettségi, debrecen
A történelem érettségi feladatlapjait 9 órakor kézbe kapták a diákok
Forrás:  Kiss Annamarie

A legjobb tudásuk szerint írják meg a történelem érettségit

Már a vizsga kezdete előtt 20 perccel mindenki elfoglalta a helyét a debreceni iskolában, természetesen folyadék és csokoládé sem hiányozhatott az asztalokról. A történelmi atlasz minden diák keze alatt ott volt, ugyanis azt lehet használni a feladatok megoldásához. Kilencet ütött az óra, a diákok elcsendesültek és tollat ragadtak, hogy legjobb tudásuk szerint megoldják a feladatokat. 

történelem érettségi, debrecen
A diákok tollat ragadtak, hogy megírják a történelem érettségit is
Forrás: Kiss Annamarie

A középiskola egyik pedagógusa megosztotta velünk, a végzősök úgy nyilatkoztak a magyar- és matematika érettségi feladatokról, hogy az előbbi az újítások ellenére nem volt nehéz, viszont voltak olyanok, akik az utóbbi, matematika érettségit nehéznek találták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában