Sziréna

2023.02.22. 08:28

Dulakodás egy hajdúnánási kocsmában – a verekedés hevében loptak is az áldozattól

Vádat emeltek az elkövetőkkel szemben.

Kifosztás bűntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség két férfi ellen, akik egy szórakozóhelyen belekötöttek a sértettbe, őt lökdösték, majd a földre eső sértett mobiltelefonját a felnőttkorú vádlott eltette – tudatta az ügyészség szerdai közlésében.

A vádirat szerint két barát, a felnőttkorú és fiatalkorú vádlott, 2022. január 29-re virradó éjszaka Hajdúnánáson egy bárban tartózkodtak, szeszes italt fogyasztottak. A szórakozóhelyen jelen volt az ittas sértett is, akivel az elkövetőknek korábban nézeteltérésük volt. A bárban a mosdóhoz vezető folyosón a vádlottak összetalálkoztak az áldozattal, megállították, és a korábbi konfliktus miatt vitatkozni kezdtek vele. 

A vita hevében a fiatalkorú a nála lévő söröspohár tartalmát a sértett arcába öntötte, majd megragadta a férfi mellkasán a ruhát, így húzta maga felé, miközben a sértett háta mögött álló felnőttkorú vádlott-társa a férfit két kézzel meglökte. Miközben a férfi elesett, a zsebéből kicsúszott az értékes mobiltelefonja. Ezt észrevette a felnőttkorú vádlott, és hirtelen felvette, majd a sértett felállt, és elhagyta a folyosót.

A cselekményt észlelve a szórakozóhely biztonsági őre a vádlottakat távozásra szólította fel. Miután a vádlottak kimentek a bárból, a felnőttkorú vádlott a lopott mobiltelefont az utcán egy szeméttároló közelében elrejtette, falevéllel betakarta.

Az elkövetők magatartása következtében a sértett sérülést nem szenvedett, azonban a mobiltelefon ellopásával 252 ezer forint kára keletkezett, amely nem térült meg. A férfi a nyomozás során kérte kárának megtérítését.

A felnőttkorú és a fiatalkorú kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a szórakozóhelyen tartózkodó vendégekben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Az ügyben a nyomozást a Hajdúnánási Rendőrkapitányság folytatta le. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a felnőttkorú vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, míg fiatalkorú vádlott-társát intézkedésként bocsássa próbára és állapítsa meg, hogy a fiatalkorú a törvény kötelező rendelkezésénél fogva a próbaidő alatt pártfogó felügyelet alatt áll. Ezen túlmenően indítványozta, hogy a járásbíróság a sértett által a nyomozás során előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el, annak adjon helyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!