Helyi közélet

2015.01.17. 10:18

Nézőpont: Agrár kampány

<em>Nagyjából egy évvel ezelőtt, a választási kampány idején hangzott el először Fideszes politikusok szájából, hogy a Földművelésügyi Minisztériumot Debrecenbe, a vidékfejlesztési államtitkárságot Kecskemétre, a Honvédelmi Minisztériumot Székesfehérvárra kellene költöztetni. Ebből eddig mindössze a Bács-Kiskunba „cihelődés” valósult meg</em>. <strong>Orosz Csaba írása</strong>.

Nagyjából egy évvel ezelőtt, a választási kampány idején hangzott el először Fideszes politikusok szájából, hogy a Földművelésügyi Minisztériumot Debrecenbe, a vidékfejlesztési államtitkárságot Kecskemétre, a Honvédelmi Minisztériumot Székesfehérvárra kellene költöztetni. Ebből eddig mindössze a Bács-Kiskunba „cihelődés” valósult meg. Orosz Csaba írása.

Debrecenről utoljára az önkormányzati választás előtt volt szó. Akkor olyan pletykákat lehetett hallani, hogy a minisztérium csaknem 500 dolgozójának méltó elhelyezésére egyebek mellett alkalmas lehetne a Dósa Nádor téri volt ÁNTSZ székház (felújítás után), a Tisza István utcán mostanában ismét üresen álló irodaház, a Csokonai Színház melletti volt pénzügyi palota. De állítólag az is szóba került, hogy az agrár területén építenének egy új épületet.

Aztán telt–múlt az idő, de nem történt semmi. Majd egy olyan hír jött, hogy a problémát 2016-ig kell megoldani. Mivel az vészesen közeledik, megkérdeztem a tárca sajtóosztályától, hogy mi a helyzet most a költözés ügyében? Szó szerint ezt válaszolták: a korábbi tájékoztatásunk óta nem tudunk bővebb fejleményekről beszámolni. Aztán a helyi önkormányzathoz fordultam, ahonnan azt üzenték, hogy azt fogadjuk el ténynek, amit a minisztérium üzent. A kör bezárult.

Elgondolkodtató, hogy a vidékfejlesztési államtitkárság dolgozóinak csaknem fele nem vállalta, hogy Budapestről Kecskemétre költözzön, járjon dolgozni. Azóta is keresik az új munkatársakat.

A jelekből arra következtetek, hogy a minisztérium Debrecenbe költözéséből nem lesz semmi. Ne legyen igazam. Remélem nemcsak „választási lufit” fújtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában