szon-sportoldal

2008.09.02. 14:18

Szpari: a „szokásos” bőcsi kaland

<p>Bőcs - Labdarúgó Magyar Kupa: az NB II. Keleti csoportjának éllovasa, a Bőcs fogadja szerdán 15.30-tól a Nyíregyháza Spartacus élvonalbeli csapatát.</p>

Egy éven belül másodszor, négy esztendőn belül pedig harmadszor találkozik a labdarúgó Magyar Kupa ezen szakaszában a Bőcs és a Nyíregyháza Spartacus. 2004-ben a borsodiak jutottak tovább (2–1), tavaly szeptember 4-én pedig a Szpari nyert 2–0-ra. A „sorozat” harmadik epizódja szerdán következik.

– Nem örültünk annak, hogy a Bőcsöt kaptuk a kupában, mert egyfajta mumusról van szó, ráadásul a borsodiak jó játékerőt képviselnek, nem véletlenül győzték le a Fradit is és vezetik a másodosztály tabelláját – mondta Brekk János, a Spartacus edzője.

 – Amitől még tartottunk, az a kisméretű pálya, de vasárnap, amikor az ESMTK elleni bajnokin Révész Attila klubmenedzserrel együtt meglestük az ellenfelet, örömmel tapasztaltuk, hogy némileg kiszélesítették a játékteret. Az korábbi Szpari-játékosok, Cséke és Bardi valamint egykori tuzséri futballistánk, Kóka nyilván feltűzelt állapotban lép majd ellenünk pályára, de a borsodiak lelkesedésével amúgy sem szokott gond lenni.

Az ellenfél edzőjéhez, Tóth Lászlóhoz fűződő baráti viszonyunk pediog további emeli a csata presztízsét. Nem lesz könnyű dolgunk, de úgy ítélem meg, hogy bővebb és erősebb kerettel valamint nagyobb tapasztalattal rendelkezünk, amit érvényre kell juttatnunk.

Emlékszem, tavaly a döntetlen már a vesztünket okozta volna, most nincs ilyen szabály, így döntetlen esetén hosszabbítás következne, persze szeretnénk a rendes játékidőben felülkerekedni az ellenfélen.
A nyíregyháziak számíthatnak a REAC elleni mecset sérülten vállaló Apostura és az eltiltását letöltő Cornacira is.

Kapcsolódó aloldalak:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!