szon-sportoldal

2008.09.03. 10:04

Határt szabnak a röppályának

<p>Egy hónap múlva rajtol az NB I. Ligabajnokság Kiemelt csoporrtjában a nyíregyházi csapat.</p>

Felhajtás nélkül hajtanak a röplabdás hölgyek. A Betonút-NRK Nyíregyháza a bajnokságban és a Magyar Kupában tavaly egyaránt bajnok, idén ezüstérmes együttese idestova egy hónapja készül az október elején kezdődő új évadra.

Táborvezetõ

Erdõsné Balogh Erika a csapat egyik alappillére. Párhuzamosan az utánpótlásra is figyel, a nyáron Tiszalökön volt táborvezetõ, ahol a sportág fiatal megyei hódolói köthettek szorosabb barátságot a röplabdázással. Az új évadban pedig a saját utánpótlását is testközelbõl segítheti, ugyanis a felnõtt keret tagja lett Zsófi lánya.

Ezúttal határt szabtak önmaguk számára – noha lett volna lehetőségük, nem éltek a Közép-európai Ligában való indulással. Szűkebb játékoskerettel a honi mezőnyre koncentrálnak, ugyanakkor a nemzetközi porondon sajátságos helyzetben mérettetik meg magukat: a Challange Cup soros kiírásában magyar párharc lesz, megismétlődik a tavaszi finálé, azaz a Vasassal csapnak össze a szabolcsiak november elején.

– Viszonylagosan az előttünk álló hét vége az utolsó csendes szombat, vasárnap, ugyanis utána beindul a nagyüzem – közölte Ludvig Zsolt vezetőedző.

Játékosmozgás

Érkezett: Mosonyi Tekla (NRK-junior), Erdõs Zsófia (Bem-iskola)
Távozott: Bodnár Nerina (Békéscsaba), Szalai Gabriella, Czipták Nikoletta (Nyíregyházi Fõiskola), Kinyik Mónika (befejezte), Kiss Regina (?), Fekete Krisztina (?)

– Négy középiskolás van a keretünkben a korosztályos válogatott Szakmáry Gréta és Miklai Zsanett, valamint újoncként Mosonyi Tekla és Erdős Zsófia személyében. Szülés után visszatért Kovács Bernadett, ő régi-új játékosunknak nevezhető. Az ötös magra továbbra is lehet építeni: Erdősné Balogh Erika, Botos Fruzsina, Natalja Akimova, Katona Brigitta és Merkószki Tünde évek óta meghatározó szerepet töltenek be. Jelenleg tehát tizen vagyunk, az erősítésnek „mindössze” pénzügyi akadályai vannak.

– Ha igazolnánk is, csakis külföldiben gondolkozhatunk, a magyar piac ugyanis szűk. Január végéig lehet szerződtetni légióst, egyelőre most erre kevés az esély. Bodnár Nerina Békéscsabára távozott, vele már a szeptember 13-14-i viharsarki tornán találkozunk, ahol a házigazdákon és rajtunk kívül ott lesz még a Miskolc és a Vasas is. Utána edzői továbbképzésre vagyunk hivatalosak, majd a Nyíregyházi Főiskola által rendezendő négyes tornán veszünk részt. Az NB I. Ligabajnokság kiemelt csoportjában október 4-én lépünk pályára először, a jövő hónap első szombatján a miskolciakat fogadjuk.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!