szon-sportoldal

2008.07.04. 13:40

Baranyai a nyíregyházi olimpikon

<p>Juhász István, a súlyemelő válogatott kapitánya hivatalosan is véglegesítette: Pekingben az egyetlen súlyemelő kvóta tulajdonosa Baranyai János, a nyíregyházi klub versenyzője. <dia width="900" height="700" alt="Baranyai a nyíregyházi olimpikon 2008.07.04."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Baranyai_a_ny_regyh_zi_olimpikon_2008_07_04/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Baranyai a nyíregyházi olimpikon 2008.07.04." /></a></dia></p>

Pénteken délelőtt a sóstói Szinbád Hotelben adott tájékoztatást Glückmann Pál, az NYVSC elnöke. A téma egy héttel korábbi, akkor rendezték azt a versenyfelmérőt, amely alapján csütörtökön Juhász István, a súlyelők kapitánya hivatalosan is véglegesítette: Pekingben az egyetlen súlyemelő kvóta tulajdonosa Baranyai János, a nyíregyházi klub versenyzője.

Mindezeket erősítette meg Glückmann Pál, aki örömmel tudatta, hogy az NYVSC és megyénk színeit az atléta Rakonczai Bea mellett a súlyemelő Baranyai János is képviseli. Az elnök azt külön kiemelte, hogy 1992 óta nem volt olyan olimpia, amelyen ne lettek volna ott a piros-kék egyesület súlyemelői.

- Nem volt könnyű döntés a múlt pénteki versenyen, amelyen Ádám Robi (56 kg), (az NYVSC versenyzője, a szerk), Baranyai Jancsi mellett a szegedi Nagy Péter (+105 kg) lépett dobogóra. Végül az döntött Baranyai javára, hogy az eddigi világversenyeken, edzéseken, mindig a a maximumra törekedtet, illetve hogy ebben a súlycsoportba, a 77- kilóban van legnagyobb esély az élvonalhoz közel végezni - summázott Glückmann Pál.

Azon a bizonyos tatai teszten Baranyai teljesítménye volt a legbiztatóbb a pekingi szerepelés tükrében. Olimpikonunk két éve igazolt Oroszlányból Nyíregyházára, ám már korábban tervezte, hogy az NYVSC-ben szeretne emelni.

- Már vagy tíz éve feltűnt, hogy milyen eredményes a munka Nyíregyházán, akkor felmerült bennem, hogy jó lenne ideigazolni. Végül a tanulmányaim befejezése után, két esztendeje sikerült - kedzte Baranyai János.

- Természetesen nagyon örülök, hogy végül én utazhatom Pekingbe és mindent megteszek majd azért, hogy a legjobbat hozzam ki magamból. Úgy vélem, a mostani formám alapján képes lehetek összetettben 330-335 kilós eredményre-vélekedett olimpikonunk.

Baranyai valóban mindent megtesz a sikeres szereplésért, ezért hétfőn utazik is vissza a tatai edzőtáborba, amelynek idestova egy éve állandó lakója. Remélhetőleg a felkészülés hajrájában nem jön közbe semmi rossz és bizakodva szurkolhatunk majd augusztus 13-án, hiszen a 77 kilógrammosok ekkor lépnek majd az ötkarikás dobogóra.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!