szon-sportoldal

2008.06.04. 11:23

Déri Csaba szép emlékekkel távozik

<p>A döntés megszületett: a Nyíregyházi Kosárlabda Klub Kft. vezetése nem hosszabbítja meg Déri Csaba vezetőedző május 31-én lejárt szerződését, így a következő bajnokságnak új trénerrel vág neki a Marso-Vagép NYKK.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/deri-csaba-szep-emlekekkel-tavozik/cn/szon-news-km_01-20080604-112525">Déri Csaba kinevezéséről szóló írásunk&#160;<IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

A tréner szívesen elmondta álláspontját, amelyben a nyolcadik helyen végzett csapat teljesítményét is taglalta.

– Október közepén, két vereség után amolyan vészhelyzetben kerültem a csapathoz, amelynél azt a feladatot kaptam, hogy jussunk be a bajnokságban az első nyolc közé – emlékezett vissza a kezdetekre Déri Csaba. – A szituáció az volt, hogy nem vált be az elődöm és az elsőszámúnak szánt center, lehetett látni, hogy a Mouton-László játékkapcsolat nem működik, létszámban is kevesen voltunk, közben pedig a Közép-európai Ligában is helyt kellett állnunk. Első lépésként Helbich véglegesítése mellett döntöttünk, ami jó húzásnak bizonyult, miként Siska megszerzése és az is, hogy László helyére idehoztuk az amerikai Buchanant. Kialakult az alapjátékunk, akadt egy kiváló periódosunk, amellyel gyakorlatilag eldőlt, hogy a felsőházban lesz a helyünk. A bajnokság vége tényleg nem a legjobban sikerült, de meggyőződésem, hogy ha kényszerből nem kell az alapjátékosokat úgymond túljátszatni, illetve, ha nincs a bajnokság végi sok sérülés, akkor ez a csapat nagyon sokra vihette volna. Ami pedig a tulajdonosok döntését illeti, tiszteletben tartom, hogy a határozott időre szóló szerződésemet nem hosszabbították meg. Nem titkolom, szívesen folytattam volna a megkezdett munkát, meg is volt az alképzelésem egy totális támadójátékra épülő stílusra, amelynek jegyeit ebben a bajnokságban is magunkon viseltünk már.

A kérdés ezek után az: hogyan tovább, illetve milyen emlékekkel búcsúzik a tréner Nyíregyházáról?

– Úgy tűnik, egyfajta keretet kap a pályafutásom, hiszen a szlovákiai Ruzemberokból, az európai porondon elismert női csapattól jöttem és a jelek szerint szintén külföldi, a FIBA Kupában érintett női csapatnál kapok munkát. Csapatnevet és országot addig nem mondhatok, amíg nem írtam alá a szerződésemet. Ami pedig a nyíregyházi emlékeket illeti: szerettem a játékosok között lenni, megkedveltem a várost, ha a vezetők is úgy gondolják, egyszer szívesen visszatérnék még ide. Addig is szeretném megköszönni a vezetésnek a lehetőséget és a támogatást, a szurkolók és persze a játékosaim segítségét, munkáját. Két kosarast külön megemlítenék, Sitku Ernő nemcsak játékosként, hanem szakmai kérdésekben is támaszom volt, emellett nagyszerű évet zárt, miként az irányító Brane Savic, aki szintén extrán teljesített. Azzal búcsúzom, hogy sok sikert kívánok a nyíregyházi klubnak a jövőben is!

Utódlás
Egyelőre még csak jelöltjei vannak a vezetésnek a vezetőedzői szerepkör betöltésére, úgy hírlik, az egyik kiszemelttel már előrehaladottak a tárgyalások, és vele talán már a héten megállapodás születhet.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!