szon-sportoldal

2008.06.07. 11:49

Becző Ádám, a hodászi súlyemelő utazhat Pekingbe

<p>Nyíregyháza - Szombaton délelőtt a Megyeházán sorsolták ki azt a szerencsés, fiatal, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei sportolót, aki kiutazhat a pekingi olimpiára.&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/peking-olimpia-nyiregyhaza-hodasz.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

- A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés elnöke pályázati felhívást tett közzé annak érdekében, hogy a megye fiatalságából minél többen sportoljanak aktívan, és minél többen szerezzenek hírnevet Szabolcs-Szatmár-Beregnek: jussanak ki az olimpiára - mondta Kozma Péter, a megyei közgyűlés alelnöke. Glückmann Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja megköszönte a megyei közgyűlés kezdeményezését.

Nyolc pályázat érkezett megyénk igazolt, 18 és 25 év közötti sportolóitól, ebből hét volt érvényes, és szombat délelőtt egyet húzott ki Sitku Ernő, kosárlabdázó. A nyertes egy hodászi súlyemelő, Becző Ádám lett: ő utazhat Pekingbe, az olimpiára.

Ádámot - akit Farkas Zoltán, edző pályáztatott a megyei közgyűlés által kínált lehetőségre - telefonon értük utol a sorsolás után:

- Nagyon örülök, nem is gondoltam volna, hogy én leszek az a szerencsés, aki kiutazhat a pekingi olimpiára - mondta a tizennyolc éves fiatalember. - A nyíregyházi Wesselényi Miklós Szakközépiskola és Szakiskolába járok, öt éve kezdtem súlyt emelni. Nagyon szeretem ezt a sportot, álmom, hogy egyszer versenyzőként is kijuthassak az olimpiára - talán már a következőre. Ezért igyekszem mindent megtenni - zárta Ádám.

Kapcsolódó cikkek:

- Vékony Katalin -

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!