szon-sportoldal

2008.06.24. 07:54

A Big Boxing bunyósai kiütötték a kőszegieket

<p>Nagy Istvánnak egy perc sem kellett ahhoz, hogy profi könnyűsúlyú szlovák nemzetközi bajnok legyen, Rómában az IBF ifjúsági világbajnoka szeretne lenni.</p>

Jól zárta a BoxingOne csapatbajnoki liga utolsótavazsi fordulóját a nyíregyházi Big Boxing SE csapata . Nagy Lajos tanítványai a Zrinyi gimnázium csarnokában magabiztosan verték a vendégeket és ezze bebiztosították a tavaszi második helyét

Big Boxing SE- Kőszeg SE 10-4.
A csb Kovács Klára és Némedi Csilla mérkőzésével indult, színvonalas meccsen Big Boxing Ygomi ökölvívónője Kovács Klára győzött (2:0).
A második összecsapás ifjúsági válogatottunk Magyar Gergő gyors győzelmét hozta, Baranyai Rajmond edzője az első menetben bedobta a törölközőt (4:0)
Két venbdégsiker következett, a kőszegi Nemes Erik nyert Balogh Tamással szemben(4:2) majd Tóth József szoros mérkőzésen győzte le Kassai Ignácot (4:4).

Ettől kezdve már nemsok izgalom maradt a csapattalálkozón mert a hazaiak nagyon simán nyerték a meccseket.

Nagy Lajos Márk első menetes feladásra kényszerítette Horváth Szilárdot, ezt követte Magyar Gábor aki szintén az első menetben győzött Horváth Tibor ellen. Az utolsó mérkőzésen is repült a törölköző igaz itt az utolsó menetben így Sipos Balázs is feladással győzött Bence Bálint ellen és ezzel kialakult a 10:4-es végeredmény a Big Boxing Ygomi SE javára.

Az amatőrök után jöttek a profik! A est első meccsén nagypehelysúlyban a hajdúhadházi Nagy Zsolt négy menetben pontozással győzte le a szlovák Anton Glofákot. A főmérkőzésen a hazai szorítóba könnyűsúlyú Szlovák Nemzetközi Bajnoki címért szólították Nagy Istvánt és a szlovák Julius Rafaelt.

Címmérkőzéshez méltóan mindkét boxoló tapogatózás nélkül bekezdett és úgy nézett ki hogy hosszú mérkőzésre van kilátás, amikor is István betartva a megbeszélt taktikát hol testen hol fejen bontogatta ellenfelét aki ennek hatására rést hagyott a fedezékén amit Nagy István észlelt és egy bődületes testre mért balfelütéssel kiütötte Julius Rafaelt mindössze 51 másodperc alatt.

Ezzel a győzelemmel Nagy István megszerezte élete első övét és bizakodva várhajta a július 2-i IBF ifjúsági világbajnoki címmérkőzést. Edző-menedzsreével, Nagy Lajossal folytatják a kemény felkészülést a római fellépésre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!