szon-sportoldal

2008.05.23. 15:52

Kupadöntős elleni jubileum

<p>Ilyen sem volt még a magyar futballban! A felnőtt válogatott fellépése után egy (!) nappal teljes fordulót rendeznek az élvonalban.<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/kupadontos-elleni-jubileum/cn/szon-news-km_01-20080523-023925">A két csapat őszi mérkőzése <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Az is érdekes: az MLSZ korábban még azt is megtiltotta, hogy a grundokon labdába rúgjanak a válogatott meccsek napján, most pedig a magyar–göröggel egyidőben szinte komplett NB II-es fordulót is rendeznek...

Erwin Koeman, friss szövetségi kapitány a bajnokjelöltek közül nem hívott be futballistát a keretbe, de mivel a Nyíregyháza Spartacus és a Bp. Honvéd játékosai sem öltenek szerelést szombaton, ezért az egymás ellen vasárnap 18 órától meccselő két gárda is a legjobb összetételű gárdájával állhat ki. De csak elvileg... Merthogy a Szpariánál rengeteg a hiányzó, különösen a védelem tűnik foghíjasnak: a kiállított Cséke, az ezen a poszton is bevethető három sárgás Hegedűs és a sérült Cornaci szolgálataira sem tarthat igényt Révész Attila. A Honvédnál az volt a hét fő eseménye, hogy Supka Attila a Vasas elleni hétfői vereséget követően beadta felmondását, helyét eddigi segítője, Vass László vette át.

A nyíregyháziak számára a mostani lesz az utolsó hazai fellépés ebben a bajnokságban. A piros-kékek pontszámban akár utol is érhetik fővárosi riválisukat, akik tavasszal nagyon gyengén teljesítenek. A Honvéd számára nem a mostani lesz az év mérkőzése, hiszen még hátravan a kupadöntő, amelyet a DVSC-vel vívnak meg a címvédő fővárosiak oda-visszavágós alapon.

A múltról szólva, az 1980/81-es sorozatban ugyancsak az utolsó hazai bajnokit jelentette a Szpari–Honvéd, a 0–0-ra végződött összecsapás volt Buús György kapus búcsúmeccse. 1982 bajnoki nyitányán Szűcs István tizenegyesével nyertek a piros-kékek, emellett még 1999-ben kétszer is (tavasszal 3–0, ősszel 1–0), illetve 2000-ben sikerült legyőzni (3–1) a kispestieket. És még valami! A mostani lesz a jubileumi, 150. élvonalbeli bajnoki, amit a nyíregyházi futballcsapat hazai pályán vívhat meg!

A mérkőzés rendőri biztosítása miatt vasárnap hajnaltól este fél tízig lezárják a Stadion közt (a Stadion és a főiskola közötti utcát), 16 és 21.30 között pedig időszakos korlátozásokra lehet számítani a vasútállomástól a stadionig tartó útszakaszon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!