szon-sportoldal

2008.05.29. 13:21

Bajnokverés lehet Várdán

<p>Megyei párharcok: Nyíregyházán a Sényő, Mátészalkán a Nyírmada a vendég vasárnap.<br /> &#160;<A href="/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/bajnokveres-lehet-vardan/cn/szon-news-km_01-20080529-124756"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

A szerdai megyei Magyar Kupa-körben búcsúzott az Ibrány, a Balkány, a Nyírmada és a Mátészalka is, pusztán a kisvárdaiak és a nagyecsediek jutottak az országos főtáblára az NB III-as csapatok közül. Azóta már a hét végi bajnoki fordulóra összpontosítanak egytől egyig. Szombaton lép pályára a bukdácsoló Ibrány a bennmaradásért küzdő Létavértes otthonában. Az összes többi meccset vasárnap 17 órától rendezik a Tisza-csoport 28. fordulójában.

Kétségkívül a kisvárdai derbi a legrangosabb, elvégre a tabella második helyezettje fogadja az elsőt. Idén még egyetlen együttesnek sem sikerült győznie a Debrecen ellen, a Várda SE a sorozat megszakítására készül. Ezért hajt majd a Kocsis-gárda a Kondás-alakulattal szemben.

Lesz program megyeszerte: Mátészalkára a Nyírmada látogat, Balkányban a Balmazújváros a vendég, míg a Nyíregyháza Spartacus II a Tiszavasvári úton fogadja a Volán-Sényőt. A listavezetőhöz hasonlóan tavasszal veretlen Hajdúböszörményhez utaznak a nagyecsediek, eme párharc úgyszintén rangadónak minősül. A további párosítások: Berettyóújfalu (14.)–Diósgyőri VTK II. (3.), Hajdúnánás (13.)–Nyíradony (16.).

28. forduló: szakvezetői várakozások

Várda SE (2.)–Debreceni VSC-DEAC II (1.)
Kocsis János kisvárdai edző: – Először is gratulálok a Debrecen bajnoki címéhez. A kis Lokinak a lehetőségei egyedülállóak ebben az osztályban, megérdemelten végeznek az első helyen. Szeretnénk hazai pályán megfosztani őket a tavaszi veretlenségüktől a remélhetőleg szép számú közönség előtt.

Nyíregyháza Spartacus II (7.)–Volán-Sényő (10.)
Rubóczki Tibor sényői játékos-edző: – A nyíregyházi ligacsapat az utóbbi két megyei ellenfelét legyőzte, ez alapján lendületben vannak. Ha mi a Nyírmadán mutatott fegyelmezett játékot átmentjük vasárnapra, akkor lehet esélyünk a pontszerzésre a Tiszavasvári úton.

Mátészalka (15.)–Nyírmada (4.)
Szécsi Zoltán mátészalkai edző: – Bárhogy is fog a tabellán végezni a Nyírmada, csak gratulálni lehet az éves teljesítményéhez. Gondolom, hogy szeretnének a dobogón zárni, ehhez pedig Mátészalkán nyerniük kell. Elkövettünk ugyan egy diákcsínyt Nyíradonyban, azért mégis úgy érzem, hogy három hete elballagtunk. További helyi kötődésű fiatalokat nézünk meg a hátralévő fordulókban, készülünk a jövőre.

Szilágyi Bertalan nyírmadai edző: – A szerdai kemecsei kupameccsen a kiesés ellenére láttam biztató jeleket. Ha a hét végén is tudjuk hozni azt a formát, nem borul a papírforma.
A Mátészalkának csak papíron van esélye a bennmaradásra, legutóbb viszont figyelemfelkeltő győzelmet aratott Nyíradonyban. Vadicska három sárgás, Nagy Sz. sérült.

Balkány (11.)–Balmazújváros (8.)
Majchrovics Zoltán balkányi játékos-edző: – Talán a szezon legfontosabb meccsét vívjuk a Balmazújváros ellen vasárnap. Sok a sérültünk (Gégény, Batári, Szabó, P. Juhász), Horváth három sárgás, ennek ellenére hiszem, hogy a csapat mindent megtesz a siker érdekében.

Hajdúböszörmény (6.)–Nagyecsed (5.)
Berettyán Gábor nagyecsedi edző: – Ha a bajnokság kezdetekor azt mondja valaki, hogy a 28. fordulóban ki-ki meccset játszunk a Hajdúböszörménnyel, látatlanban aláírom. De ha már eljutottunk idáig, szeretnénk megőrizni a pozíciónkat, amihez feltétlenül pontot kell szerezni.

Létavértes (12.)–Ibrány (9.)
Vadon Lajos ibrányi edző: – Az egész tavaszi szereplésünkre a tiszakóródi kupameccsen feltettük a koronát. Az ibrányi öltözőnél ki lehet tenni a fekete zászlót. Ha a játékosok hozzáállása nem változik meg 180 fokkal, úgy járunk, mint szerdán. Amennyiben sportemberekhez méltó módon küzdenek szombaton, akkor pontosan tudunk visszatérni Létavértesről.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!